![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Kupovina kuće-stana u USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Jedno (ne)obicno pitanje..........
Kupi se kuca na 30 god., mesecno se placa ( ukljucujuci sve ) recimo oko 1200 dolara.............Zivi se u toj kuci npr. 10 godina........... Vrednost kuce ostane potpuno ista na trzistu..... Kakva bi bila situacija kad bi se prodavala ? Da li je neko imao ovakva iskustva ili pravio racunicu ? Da li bi se imao neki povrat novca i otprilike koliki ????? Pitanje je vezano za prednosti i mane kupovine i rentiranja..... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sta se desi na primer zivimo mi u toj kuci od 5 do 7 godina,resimo da nam treba veca kuca ,stavimo ovu na prodaju(pare od glavnice sto smo je placali ulozimo i kupimo novu kucu-recimo vec renoviranu i sa 4 spavacih soba ).Tako ti ispadne da recimo posle 7 godina ti platio 30 000 dolara od kredita za kucu sto je kostala 170 000 dolara,i za isto toliko prodajes tvoju kucu-te pare su sad tvoje i ulozis i u novu kucu sto kosta 200 000 dolara,ako ulozis svih 30 000 dolara i trazis novi kredit na 170 000 izadje ti (oped grubo izracunato,posto sve zavisi od trenutne kamate i uslova u banci)da placas istu mesecnu ratu kao do tada a dobijes vecu kucu. I da posto je tvoje pitanje bilo prednosti i mane izmedju rentiranja i kupovine, kao sto sam spomenula i ranije,takse na kucu se odbijaju kad radis obracun za tax return, isto kao i stvari koje menjas u kuci a vezane za stednju energije,struje,gasa i sl. Last edited by noki; 27.02.2014 at 20:33. |
|
|||
|
|||
![]()
mislio sam vise u smislu ako bi se neko odlucio za povratak....da li bi mogao racunati na neki iznos posle prodaje.......
|
|
|||
|
|||
![]()
Pa ko sto sam kazala kredit obicno ide prve godine ako placas ko sto si naveo 1200 dolara mesecno to je 14 400 dolara godisnje,od tih ce negde prve godine od zavisnosti uslova pod kojim si skljucio dogovor da bude prve godine 12 000 dolara za kojesta ukljuceno u kredit a 2000 dolara u glavnicu,druge godine 11 500 na primer za dadzbine 3000 za glavnicu i tako recimo ako zivis u toj kuci 10 godina tebi se skupi 20 000 dolara glavnice,ti prodas kucu za iste pare kao sto si je kupio i ako mislis da se vratis u domovinu te pare(tih 20 000dolara) su tvoje,samo treba da vodis racuna da ovde verovatno ima da ti oporeze te pare ili ce trebati da se plati neka suma da bi ti mogo da podignes celu tu sumu
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ivkodrg kapiram te sta hoces da kazes.... ako kupis kucu za 150000 i placas je 10 godina prodas je za istu cifru banka ce uzeti svoj deo ti ces odprilike uzeti 30- 40000 kesha dok ako placas stan 10 godina i kad izadjes nemas nista sta hocu da kazem na kraju krajeva ziveo si, spavao ,grejao i hladio free sve to bi u nekom stanu platio i nikad te pare ne bi video. Sto rece noki mi smo se vodili istom ideologijom da zivimo u nasoj kuci ,dete da se komotno poigra ,da mogu gosti da nam dodju i zajedno uzivamo u roshtiljanju u back yardi,da mogu sa zenom jutarnju kaficu popiti opusteno i slusati muzikicu i na kraju krajeva da kad vec placam da placam nesto svoje. |
|
|||
|
|||
![]()
Neko je pitao za kupovinu ili rentiranje pa evo linka http://www.nytimes.com/interactive/b...alculator.html
U principu svaka nekretnina koja prelazi 100 renti je diskutabilne vrednosti ispod 70 renti je ok a izmedju treba razmisljati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Meni kaze: If you stay in your home for 6 years, renting is better. It will cost you $46,946 less than buying, an average savings of $7,824 each year. Tako da... |
|
|||
|
|||
![]()
USoA ima mnogo mnogo bolji odnos za kupovinu u poredjenju sa rentom nego Evropa.
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() P.S. 16 000 policajaca juri Džordža ulicama grada Čikaga? ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pa da recimo u poredjenju sa Pragom, Teksas ima (bar) 50% vece plate za moju struku a 50% jeftiniji kvadrat.
P.S. Upravo taj, lepo je sresti jos jednog fan-a R-III |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina garsonjere | freelancer.asus | Vodič za emigrante | 16 | 02.03.2015 13:59 |
Rentiranje ili kupovina nekretnine | elefteros | Vaša strana | 0 | 24.05.2014 06:58 |
Kupovina kuće/stana u "matici" ili negde izvan USA | greenie | Stare teme | 6 | 20.08.2013 12:22 |
Nejasnoca oko iznajmljivanja stana | NinaLjuba | Stare teme | 16 | 03.10.2011 17:20 |
Rentiranje stana/kuce i sve sto ide uz to | dmi | Vaša strana | 6 | 09.11.2009 11:46 |
![]() |