![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U Srbiji sam bio profesionalni vozac i skolu sam zavrsio za vozaca drumskog saobracaja ali to ovde nije vredno, jedino mi preostaje da se dokazujem. |
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam da li je neko spomenuo ali u Beogradu postoji dispečerska firma za kamiondzije u USA. Pre par godina uspoznao sam decka koji to radi odavde za nase i amereicke kamiondzije, kancelarije su im bile kod sajma. Neke druge informacije nemam.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dosta kompanija ima i "outsource" dispatch office negde u exYU. Moja kompanija je imala dodatni ofis u Skoplju, i secam se da su me Makedonci budili svako jutro, odnosno popodne po evropskom
![]() ![]() On tog dispatch-a u exYU plati ko zna koliko puta manje nego onog koji sedi u Chgo, a u principu obavljaju isti posao...
|
|||
|
|||
![]()
Ma veliki broj firmi se dispecuje is Srbije, ja i sam radim za takvu firmu. Dispeceri su iz Nisa. Problem je, po meni, sto bi to trebalo da rade ljudi koji su bili u vozackom poslu da bi te "razumeli". Uglavnom kad krenes sam da vozis, ne veruj previse ni njima, a kamoli brokerima. Sve najbolje
|
|
|||
|
|||
![]()
Postoji shema sa Toro school of truck driving u Bellflower, CA.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav kolege , imam jedno pitanje. Vozim 6 meseci dry van i imam ponudu da predjem ns rifer. Pa me zanima dal je veca miljaza i koliko je vece cimanje oko rifera ?
Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Kolega ako budes vozio rifer nemoj da se parkiras pored mene na truck stopu ili rest area kao boga te molim.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam video dosta javasluka sto se tice odrzavanja kamiona, konkretno u jednoj firmi. Za 2 godine koliko ta firma postoji bilo je 3 unistena kamiona.
Jos kazu vozacu da se ocekuje da on placa manje opravke iz svog dzepa. Imali su dosta kazni zbog log booka i neispravnih kamiona. Ako neko na dry vanu ima veze sa brokerima koji placaju dobro on moze da zaradi vise nego neko ko juri rifer ture (700-800milja) na spot marketu. Last edited by reg; 08.02.2016 at 03:50. |
|
|||
|
|||
![]()
da li mi mozze neko reci prilikom vadjenja dozvole i za auto i za kamion, jel potrebno da se dostavi potvrda o adresi gde sam prijavljen?
jel moze da se polazze u cikagu za auto ako jos nije izdat ssn pa kad stigne ssn da dobijem i dozvolu? |
![]() |
Tags |
voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Vozac kamiona zelena karta | nebojsagm | Vaša strana | 11 | 02.08.2012 11:14 |
![]() |