Nema mnogo mudrosti, najbitnije je da imas dobro odrzavan kamion koji nece biti sklon kvarovima, jer logicno ako ne radi kamion, ni ti ne pravis pare, osim ako ne dobijes zamenski. Zati bi trebao da se ophodis prema kamionu kao da je tvoj. Naravno, jako je bitan i dispec, tj kakve ti ture nalaze, sa sto manjim cekanjima na utovaru i istovaru.
Neki minimalni prosek je 3000 milja nedelljno, i to je zarada oko 1400$, znaci oko 500 milja za 6 dana. Ja za 5 dana predjem oko 3500 do 3700 milja i zaradim oko 1600 700$.
Ono sto je lose u ovom poslu, je losa ishrana, manjak i to veliki manjak sna...cesto se desi da jedva 4 5 sati nocu odspavate. Ko je solo i mlad, moze da zaradi kao vozac ozbiljnu lovu, jer su izdaci jako mali. Najteze u ovom poslu je odsusrtvo od kuce, jer porodica mnogo trpi. Dzaba i tolke pare ako imas svega dan ipo dva da budes kuci.
Ja cu jos medec dva tri da izvozam i onda cu ili fedex da vozim, 3 4 dana si kuci za 1000$ neceljno, ili mozda skroz batalim kamion.
Ovo jeste dobra stvar za prvu godinu u usa da se stane na noge, ali vec ako postoje druge opcije za mozda manju zaradi i ali svakodnevni boravak kuci, mislim da je bolje to iskoristiti.
|