![]() |
|
|
|||||||
| Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
| Vodič za emigrante » Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA » Bitni linkovi | ||||
| Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
| Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
U dmv u elk grove village u cikagu su trazili svima na uvid plasticnu greencard da bi mogli da zapocnu ceo proces oko cdl, iako su videli da stoji pecat u pasosu
|
|
|
|||
|
|||
|
Evo sve vise istrazujem vezano za te kamione i naletim na Youtube-u na nekog lika koji tvrdi da zaradjuje izmedju 10 i 30.000$ mjesecno jer je ocito vlasnik svog kamiona i prikolice (mada nigdje nisam primjetio da je to naglasio)
ali primatno se bavi selidbama, pa me interesuje da li je to stvarno moguce ili je to suplja prica? |
|
|
|||
|
|||
|
U tom slucaju izvinjavam se na dezinformaciji. Trebalo bi da viza u pasosu bas i sluzi za vreme dok se ne dobije plastika. Ali ako mica-ubica ima svoja pravila, problem imaju oni koji ne mogu da je zaobidju i moraju kod nje.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tako je, morate da bukvalno trazite supervizora i raspravljate se oko tih stvari..adminiatracija je potpuno ista ko u srbiji, uzas |
|
|
||||
|
||||
|
GSP jesi li izvucen na lutriji ili imas plan da ides na neku drugu pricu?
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight
|
|
|
||||
|
||||
|
Clan GPSvozac je izvucen na lutriji i 22.marta ima zakazan intervju.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ljudi, nema druge price. Nemozete dobiti cdl bez greencard. |
|
|
|||
|
|||
|
Da imam 20 godina pa da idem na pricu, ali sa 38 godina i porodicom ne bih se usudio.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mi smo vec trecu godinu aplicirali na GCL... Suprug je vozac ali engleski apsolutno ne poznaje. Koliko je tesko naci posao vozaca sa losim engleskim i da li je uopste moguce (jer npr od eventualnog saznanja da smo izvuceni do momenta odlaska mogao bi nauciti osnove ali ne bi to bio zavidan nivo)?Koliko bi trebalo novca za ''prezivjeti'' za jednu skromnu troclanu porodicu (cisto ''odokativna metoda'')? Unaprijed se izvinjavam ako je bilo istih ili slicnih pitanja/odgovora, prosle godine sam sve postove citala ali sada od silnih obaveza zista ne stizem... Unaprijed hvala
|
|||
|
|||
|
Citat:
Uz danasnje rigorozne provere, bar u Ilinoisu, od podnosenja zahteva za auto dozvolu pa do prilaska obuke u auto skoli i dobijanja cdl dozvole moze proci oko 2ipo ako ne i 3 meseca. Za troclanu porodicu ako zivite u suburb, da nadjete stan preko veze a da oboje me radite, treba vam mesecno oko 2500 do 3k, stan nek je 700 800 jednosoban, hrana, rezije, telefoni... |
![]() |
| Tags |
| voznja kamiona u americi, šleper amerika |
|
|