![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Vozačka dozvola - Driver's License » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
100 dolara mesecno je ovde normalna mesecna rata ako imas full coverage. Ukoliko je liability onda treba da bude oko 50 dolara mesecno. Raspitaj se na vise mesta, cene se dosta razlikuju od agencije do agencije.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|||
|
|||
![]()
Da li vozacka dozvola is drzave Kentaki vazi ako se preseli v Illinois, bez ponovnog polaganja voznje?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mislim da ces jedino testove morati da polazes , voznju ne.Svakako idi u dmv i na licu mesta ces sve resiti
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam se razvlacila 6 meseci da polozim i sad sam konacno morala jer cu na posao od ponedeljka ici kolima. Svi su mi pricali da je prosto i stvarno jeste (ako ste iskusan vozac). Inace sam volizla ovde na medjunarodnu (sto imate pravo tri meseca, ali ja sam eto duze po kraju - nisam isla daleko od kuce, sto mi je pomoglo da se naviknem na automatik).
Sve se zavrsi u jednom danu: odes prijavis se, na salteru ti urade ocni i ides odmah posle da polazes test (inace od kad je muz pre 5 meseci polozio - promenili su u test na kompu ovde na nasoj lokaciji u Cikagu - north center). Pitanja na testu su vise zdravorazumska nego sto mora nesto da se uci. Ja sam imala 0 gresaka - streberka ![]() Voznja isto smesna. Bitno je da se staje na svaki stop ovde - hoce da vide kako kontrolises auto i kako poznajes pravila. Sve u svemu zavrsila za nekoliko sati.
blog: www.emogration.com FB: www.facebook.com/emogration www.facebook.com/JelenaCrafts od 2004 -2015 on and off pokusaji DV 2017 izvuceni br. 23** 14.05.2016. DS260 popunjen 22.08.2016. stigao poziv za intervju (zakazan za 11. oktobar) 30.09.2016. lekarski 11. 10. 2016. intervju i pozeleneli ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Evo brzinski i iskustvo iz NC:
Vozio od New Yorka do Charlotte-a na sa našom vozačkom (Bosnanac). Imao sam i međunardonu, ali me nisu ni jednom zaustavili. Kada smo dobili SSN (obično traže da vide SSN karticu, a ne samo broj, koji vam mogu dati i prije u SSA uredu), otišli i prijavili se. Prije toga vježbali testove par dana, ali moglo je i bez toga. Isti dan polagali teoretski dio (potrebno je 'ubosti' 20 od 25 pitanja), a nakon toga su mi provjerili vid, i opet malo sačekaš - i onda izlazak na teren. Provjeriće da li je sve OK sa autom (žmigavci, stop svjetlo, sirena), a onda sama vožnja. Stajanje na stop, vožnja unazad, 3-point turn, držanje svoje trake, i tako... Posije toga (bar kod nas) platite 5 dolara, i dobijete papirnu verziju, a nedugo nakon toga bi trebalo da vam pošalju i pravu. NAPOMENA: auto u kojem ćete polagati treba da ima osiguranje, i vaše ime treba da stoji kao da ste jedan od osiguranika (konkretno, ovdje u NC to je forma DL-123). To vam provjere odmah na početku, i tek onda može dalje. Ako vas je 2 (muž i žena), i ako jedno vozi bolje od drugog, možda ne bi bilo loše da jedno polaže kao danas, a drugo sutra. Razlog je da komisija koristi istu rutu, pa bi npr. muž mogao da pokaže supruzi kojim putem se ide, i da naprave tzv trial run. Ako vam npr. prijatelj posuđuje vozilo, bilo bi dobro da ga/je zamolite da vas doda kao osiguranika. U našem slučaju je auto bilo naše, kupljeno sa bosanskom vozačkom dozvolom. Inače, kao neko pravilo je da ne možete da kupite auto bez vozačke, ali su nama izašli u susret. Ko zna, možda je i njima bila frka zbog kraja mjeseca. |
|
|||
|
|||
![]()
Da li postoji neka kategorija skutera ili neceg slicnog bicikli na dva tocka, ali da je na motorni pogon za koji uopste nije potrebna vozacka dozvola u Americi?
(da nije na okretanje pedala) Ili da se za to prevozno sredstvo vozacki ispit polaze lakse nego za automobil na 4 tocka... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moj se muz danas javio u dmv ili secretary of state ne znam gde tocno jer ceka dozvolu da mu stigne vise od 15 dana I rekli su mu da treba da ceka jos mjesec dana LUDILO!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Da mesec dana a mozda i vise ocekujte. Ja sam cekao cini mi se 3 nedelje
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Međunarodna vozačka dozvola Srbije u SAD | Tomislav1970 | Vodič za emigrante | 19 | 14.03.2015 16:32 |
Profesionalni vozači | aZZo | Stare teme | 11 | 11.03.2012 11:09 |
Razvod i Imigracija - da li je potrebna dozvola drugog roditelja? | milenaa | Stare teme | 19 | 27.11.2009 10:08 |
Ja, vozač | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 27.06.2005 21:12 |
![]() |