![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi | ||||
Početak u USA | Stan | Posao | Kola (Automobil) | Osiguranje |
Porez | Dešavanja | Naša mesta | Putovanja | Avionske karte |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
DV2013 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2014 - HAS NOT BEEN SELECTED DV2015 - POGODAK ![]() ![]() 28.10.2013. Prijavili se na lutriju 01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx 19.05.2014. Poslali DS-260 21.08.2015. Lekarski pregled 09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi 24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama ![]() 05.11.2015. Beograd-Rim-Majami |
|
|||
|
|||
![]()
Al ste bukvalisti. Mozda je mislio na decu bez slova "o". Zavisno od toga koliko je dete, ili deca, moze i cena odece da bude tolika. Npr. dobijes bebu i u mesec dana kupis citava dva seta za dva broja decije odece plus pelene, formulu da ne pominjem, $400 je bagatela.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sviđa mi se ova tema. Mogli bi da je opet oživimo pred odlazak nas iz "generacije" DV2018.
![]() Da li neko ima noviju informaciju o troškovima života? Mislim, iz ličnog iskustva. Na sajtovima mi to deluje prilično "statistički" (čitaj, ulepšano). Mene interesuju Houston i San Antonio, TX. Hvala
|
|||
|
|||
![]()
Da je i ja ozivim malo. Sv je ovo long shot, ali mi je zanimljivo da iscitavam o svemu ovome. Posao u IT industriji, oknkretno graficki dizajn, UI/UX, Branding, da li mislite da je realisticno gledati takav neki posao, uzimajuci u obzir da imam dosta iskustva, ovdje zivim dobro od toga ali nemam nikakvo formalno obrazovanje u tom polju(sto me ovdje sputava da dobijem stalni posao, sto mozda i nije lose, kada vidim kakavi su uslovi).
Gledam neke veoma jake plate, pa me zanima da l ineko ima iskustva sa ovim? |
|
|||
|
|||
![]()
Hajde i ja da ozivim svojim subjektivnim misljenjem mada nisam jos u USA...
Definitivno su troskovi zivota veoma individualni i u Srbiji a posebno USA gde je mnogo veci dijapazon svega.Moja mama u Srbiji uspeva da zivi sa penzijom od 32k rsd a opet znam ljude koju se prekomerno zaduzuju i sa desetrostruko vecim prihodima da bi ispratili odredjen zivotni stil. Koliko sam ja uspela da uhvatim po forumu vecina onih koji se na njemu olasavaju zivi skromno ali uspeva postigne finansijsku stabilnost bez stresa od cega ce sutra da plati. Medjutim za neki sadrzajniji zivot u vecim gradovima za porodicu je po meni je ipak potrebno min 100k. Naravno moze se kompenzovati manja cifra oduzimanjem nekog dela tog zivotnog sadrzaja. Ovo je moje subjektivno misljenje na bazi onog kakav ja zivot zelim da vodim u USA i cemu stremim, a culi smo primere zivljenja i sa 30k u NY. Vecina mojih prijatelja u USA i ljudi koje tamo znam su veoma afirmisani sa izgradjenim karijerama platama preko tog iznosa koji zive u stanovima koji kostaju >2500 usd 1br ili kucama milionske vrednosti.Bice mi tesko da se uklopim u njihove zivotne navike u startu ali cu definitifno teziti da im se priblizim PS. Takodje imam utisak da su po forumu aktivni ljudi koji treba da idu ili su tek otisli. Oni koji su otisli dovoljno davno da sada imaju izgradjene karijere i dobre plate ne verujem da mozemo da cujemo. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja smatram da se moze fino ziveti I sa 60k s tim sto cemo morati raditi oboje bas kao I ovde. Mi smo nekada ziveli u Va zivot kakav mi zelimo-povremeni izlasci, planinarenje, jednodnevno skijanje svakog meseca, letovanje, zimovanje, turisticke dedtinacije... jedino sto smo tada sa cimerima delili kucu pa sada mislim da taj novac koji smo tada mogli ostaviti sa strane sada necemo moci. Ali moja je zelja da mogu sve platiti svakog meseca I da ne presipam iz supljeg u prazno. Ne treba mi vise da stekam sa strane. Skole su drzavne sasvim ok osim ako vam je dete manje onda je papreno. Jedino sto me puno brine I to bih volela cuti od iskusnijih je medical. To se drasticno promenilo u odnosu na period kada smo ga mi placali...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sup.Mod.
|
||||
|
||||
![]()
Da li neko može da mi objasni strukturu plate:
Ako mi je godišnja bruto plata 50.000 $, koliko dobijam na ruke? Na šta ide razlika između bruto i neto plate?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Koliko smem da razvlacim odsustvo van USA? | Enter | Vodič za emigrante | 21 | 23.02.2018 02:08 |
Programer u Americi | greenie | Vaša strana | 46 | 29.01.2015 09:16 |
koliko je sigurno da cu dobiti zelenu kartu? | wingreen | Druga koverta | 61 | 28.06.2009 22:05 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Anketa: Koliko dugujete na kreditnim karticama? | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 08.12.2008 15:50 |
![]() |