ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Koliko košta život u Americi » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.12.2016, 02:08
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik stanema Prikaz poruke
Bilo bi logicno da se odeca kupi kada se dodje, jer se nema skoro pa nista, ali 400$ mesecno samo na odecu... nzm... Mada mislim da bi markoni preziveo i bez tog zadovoljstva, jer verovatno ni ovde ne kupuje odecu na mesecnoj bazi...
Nisam hteo da uvredim coveka, samo mi nije jasna ta stavka 400$ svaki mesec na odecu?
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 04.12.2016, 20:49
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Al ste bukvalisti. Mozda je mislio na decu bez slova "o". Zavisno od toga koliko je dete, ili deca, moze i cena odece da bude tolika. Npr. dobijes bebu i u mesec dana kupis citava dva seta za dva broja decije odece plus pelene, formulu da ne pominjem, $400 je bagatela.
Reply With Quote
Staro 26.10.2017, 18:40
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Sviđa mi se ova tema. Mogli bi da je opet oživimo pred odlazak nas iz "generacije" DV2018.

Da li neko ima noviju informaciju o troškovima života? Mislim, iz ličnog iskustva. Na sajtovima mi to deluje prilično "statistički" (čitaj, ulepšano).

Mene interesuju Houston i San Antonio, TX.

Hvala
Staro 27.10.2017, 01:49
Shinra Shinra je offline
Član

Datum prijave: 14.10.2017
Nepromenjeno

Da je i ja ozivim malo. Sv je ovo long shot, ali mi je zanimljivo da iscitavam o svemu ovome. Posao u IT industriji, oknkretno graficki dizajn, UI/UX, Branding, da li mislite da je realisticno gledati takav neki posao, uzimajuci u obzir da imam dosta iskustva, ovdje zivim dobro od toga ali nemam nikakvo formalno obrazovanje u tom polju(sto me ovdje sputava da dobijem stalni posao, sto mozda i nije lose, kada vidim kakavi su uslovi).
Gledam neke veoma jake plate, pa me zanima da l ineko ima iskustva sa ovim?
Reply With Quote
Staro 27.10.2017, 09:18
Ggaga Ggaga je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.05.2017
US lokacija: Washington DC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hajde i ja da ozivim svojim subjektivnim misljenjem mada nisam jos u USA...
Definitivno su troskovi zivota veoma individualni i u Srbiji a posebno USA gde je mnogo veci dijapazon svega.Moja mama u Srbiji uspeva da zivi sa penzijom od 32k rsd a opet znam ljude koju se prekomerno zaduzuju i sa desetrostruko vecim prihodima da bi ispratili odredjen zivotni stil. Koliko sam ja uspela da uhvatim po forumu vecina onih koji se na njemu olasavaju zivi skromno ali uspeva postigne finansijsku stabilnost bez stresa od cega ce sutra da plati.
Medjutim za neki sadrzajniji zivot u vecim gradovima za porodicu je po meni je ipak potrebno min 100k. Naravno moze se kompenzovati manja cifra oduzimanjem nekog dela tog zivotnog sadrzaja.
Ovo je moje subjektivno misljenje na bazi onog kakav ja zivot zelim da vodim u USA i cemu stremim, a culi smo primere zivljenja i sa 30k u NY.
Vecina mojih prijatelja u USA i ljudi koje tamo znam su veoma afirmisani sa izgradjenim karijerama platama preko tog iznosa koji zive u stanovima koji kostaju >2500 usd 1br ili kucama milionske vrednosti.Bice mi tesko da se uklopim u njihove zivotne navike u startu ali cu definitifno teziti da im se priblizim
PS. Takodje imam utisak da su po forumu aktivni ljudi koji treba da idu ili su tek otisli. Oni koji su otisli dovoljno davno da sada imaju izgradjene karijere i dobre plate ne verujem da mozemo da cujemo.
Reply With Quote
Staro 27.10.2017, 10:39
tile83 tile83 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2017
US lokacija: VA
Nepromenjeno

Ja smatram da se moze fino ziveti I sa 60k s tim sto cemo morati raditi oboje bas kao I ovde. Mi smo nekada ziveli u Va zivot kakav mi zelimo-povremeni izlasci, planinarenje, jednodnevno skijanje svakog meseca, letovanje, zimovanje, turisticke dedtinacije... jedino sto smo tada sa cimerima delili kucu pa sada mislim da taj novac koji smo tada mogli ostaviti sa strane sada necemo moci. Ali moja je zelja da mogu sve platiti svakog meseca I da ne presipam iz supljeg u prazno. Ne treba mi vise da stekam sa strane. Skole su drzavne sasvim ok osim ako vam je dete manje onda je papreno. Jedino sto me puno brine I to bih volela cuti od iskusnijih je medical. To se drasticno promenilo u odnosu na period kada smo ga mi placali...
Interview - July 2018
Rejected
Reply With Quote
Staro 27.10.2017, 13:05
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ggaga Prikaz poruke
Hajde i ja da ozivim svojim subjektivnim misljenjem mada nisam jos u USA...
Definitivno su troskovi zivota veoma individualni i u Srbiji a posebno USA gde je mnogo veci dijapazon svega.Moja mama u Srbiji uspeva da zivi sa penzijom od 32k rsd a opet znam ljude koju se prekomerno zaduzuju i sa desetrostruko vecim prihodima da bi ispratili odredjen zivotni stil. Koliko sam ja uspela da uhvatim po forumu vecina onih koji se na njemu olasavaju zivi skromno ali uspeva postigne finansijsku stabilnost bez stresa od cega ce sutra da plati.
Medjutim za neki sadrzajniji zivot u vecim gradovima za porodicu je po meni je ipak potrebno min 100k. Naravno moze se kompenzovati manja cifra oduzimanjem nekog dela tog zivotnog sadrzaja.
Ovo je moje subjektivno misljenje na bazi onog kakav ja zivot zelim da vodim u USA i cemu stremim, a culi smo primere zivljenja i sa 30k u NY.
Vecina mojih prijatelja u USA i ljudi koje tamo znam su veoma afirmisani sa izgradjenim karijerama platama preko tog iznosa koji zive u stanovima koji kostaju >2500 usd 1br ili kucama milionske vrednosti.Bice mi tesko da se uklopim u njihove zivotne navike u startu ali cu definitifno teziti da im se priblizim
PS. Takodje imam utisak da su po forumu aktivni ljudi koji treba da idu ili su tek otisli. Oni koji su otisli dovoljno davno da sada imaju izgradjene karijere i dobre plate ne verujem da mozemo da cujemo.
Mozete da ih cujete naravno, ali kad vam otvore oci za neke realne stvari i pisu o tome, budu banovani
Reply With Quote
Staro 27.10.2017, 13:56
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
Mozete da ih cujete naravno, ali kad vam otvore oci za neke realne stvari i pisu o tome, budu banovani
Gospodine, mozete ovo da ponavljate nebrojeno puta, ali i dalje nece postati istina. Niste banovani jer ste otvarali oci i pisali neke realne stvari, vec zato sto ste to radili na bezobrazan i uvredljiv nacin. Molimo vas da ne zasipate Forum svojim zalbama - zalbe i hvale radite privatno. Hvala na razumevanju.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Staro 27.10.2017, 17:55
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Da li neko može da mi objasni strukturu plate:
Ako mi je godišnja bruto plata 50.000 $, koliko dobijam na ruke? Na šta ide razlika između bruto i neto plate?
Staro 28.10.2017, 08:02
slucajni_prolaznik slucajni_prolaznik je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.05.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke
Da li neko može da mi objasni strukturu plate:
Ako mi je godišnja bruto plata 50.000 $, koliko dobijam na ruke? Na šta ide razlika između bruto i neto plate?
U grubim crtama za pocetak mozete pogledati racun ovde: https://www.paycheckcity.com/calculator/salary/. Odaberite drzavu, upisite bruto iznos (Gross Pay), kliknite na calculate i videcete odbitke i koliko cete dobiti na racun kada odradite ceo period koji se placa (Gross Pay Type). Od tog iznosa treba odbiti i znos za Health Insurance (pretpostavljam da cete ga placati) i to je za pocetak to. Posle mozete polako da ucite sta su ostale stavke koje uticu na kalkulaciju.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja