ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » COVID-19 u USA » Bitni linkovi
Početak u USA Stan Posao Kola (Automobil) Osiguranje
Porez Dešavanja Naša mesta Putovanja Avionske karte

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.04.2020, 02:24
a13x's Avatar
a13x a13x je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2018
US lokacija: Phoenix, AZ
YU lokacija: Šabac
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sims Prikaz poruke
Mozda se nismo dobro razumeli. Moj post se odnosio na ljude koji su postali legal permanent residents 2020. godine. Ako si aktivirao status 2020. godine onda ni ne mozes da fajlujes takse ni za 2019. ni za 2018. godinu jer nisi tad ni bio u USA, a to je jedan od uslova za dobijanje pomoci. Ako spadas u kategoriju koja inace ne treba da fajluje takse onda imas opciju No Filers. Kad ides na No Filers pise da ne nastavljas dalje ako nisi imao status americkog drzavljanina ili LPR-a 2019. godine.
Kolliko sam ja gledao i istrazivao, zbog sebe, usao sam 9. januara ove godine, imam pravo na 1200 USD, ali tek kad budem prijavljivao taksu za 2020 godinu, to jest, kroz umanjenje takse. Osim ako u medjuvremenu ne uzmu i nas u obzir kroz neki drugi mehanizam, u sta cisto sumnjam.
DV2018 - Negative
DV2019 - Bingo !!!
CN -2019EU28xxx
13.04.2019 - DS-260 poslat
17.04.2019 - Obaveštenje da je DS-260 obrađen i da pošaljem dokumenta
24.04.2019 - Poslata dokumenta
02.05.2019 - Obaveštenje da su dokumenta OK i da pratim VB
18.07.2019 - Lekarski
01.08.2019 - Razgovor u ambasadi
05.08.2019 - Status CEAC "Issued"
Reply With Quote
Staro 23.04.2020, 02:31
Sims Sims je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2019
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik a13x Prikaz poruke
Kolliko sam ja gledao i istrazivao, zbog sebe, usao sam 9. januara ove godine, imam pravo na 1200 USD, ali tek kad budem prijavljivao taksu za 2020 godinu, to jest, kroz umanjenje takse. Osim ako u medjuvremenu ne uzmu i nas u obzir kroz neki drugi mehanizam, u sta cisto sumnjam.
To je vec nesto drugo i ima nekakve logike. I sama sam dosla u februaru ove godine. Videcemo sta ce biti Za sad je tako kako je.
Reply With Quote
Staro 23.04.2020, 04:55
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Svi ce imati olaksice za taksu za ovu godinu, ali dogodine. Bice jos olaksica i para za one koji su pogodjeni ovim

Elem, od 24.aprila u Hjustonu (mozda i u celom Teksasu) je obavezno nosenje zastitnih maski. Mogu da se nose i "bandane". To su one marame sto su svojevremeno kauboji nosili. Jos samo da nam podele konje (oruzje imamo) i mozemo da se podsetimo kao je bilo pre 150 godina (otprilike).
Pa kad predjem Brazos na konju, na istom mestu gde je to uradio Dzon Vejn u filmu "Rio Bravo".

Losa vest, jos nije stigla kocija sa novcem iz DC-ja.

Dobra vest. Od ponedeljka "ponovo radi bioskop". Tacnije, mogu (skoro) svi "normalno" da rade.

Opet, losa vest. Na poslu mora da se nosi maska. Koga serif uhvati bez maske, placa kaznu $1000 ili ide u zatvor 180 dana.
Staro 23.04.2020, 06:43
neus neus je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.02.2019
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Crna Gora
Nepromenjeno

Znaci stigla i do Teksasa naredba za maske.

Ovamo vec 10ak dana je na snazi ta mjera. Vazi doduse samo za prodavnice/apoteke/mjesta gdje se ne moze primijenjivati 6ft social distance.

Sa pozitivne strane, makar su te maske sada dostupnije. Sa negativne-cijene istih su skocile (logicno).
DS-260: 15. Nov 2019.
Poslata dokumenta: 15. Nov 2019.
Prebacio se na AOS: 25. Apr 2020.
Ostatak AOS procedure: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...4&postcount=29
Reply With Quote
Staro 23.04.2020, 06:53
losmi94 losmi94 je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2018
US lokacija: Washington, D.C.
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ALEX2606 Prikaz poruke
Ne znam zasto vi brinete oko toga da li cu ja imati penale naredne godine jer sam se prijavio za stimulus payment; ovo je vanredna situacija oko koje ste svi svesni i naravno da cu pokusati za svoju porodicu da dobijem bilo kakav support...
Izvini, pogresno si me razumeo. Zaista mi nije bila namera da nekoga vredjam ili da ulazim u tudji zivot. Samo sam zeleo da vidim kako i drugi ljudi gledaju na ovu situaciju i koje informacije imaju od proverenih. Definitivno sam nakon svega odlucio da se ne prijavljujem za stimulus od 1200 $ ove godine. Ako bude sledece godine 1200 $ - odlicno, ako ne bude - zaradice se svakako
Reply With Quote
Staro 24.04.2020, 00:31
aleksandarzz aleksandarzz je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2017
US lokacija: Amherst, NY
YU lokacija: Veliko Gradiste, Srbija
Nepromenjeno

Ja sam na kraju morao svojim ocima da se uverim u ovo sto je @Sims napisala, i da utvrdim da je u pravu. Bas me zanima koja je logika da boravak u USA u 2019-oj ne navedu nigde kao uslov (cak ni u delu "ko nema pravo"), a onda napisu "ne idi dalje ako nisi bio u USA U 2019-oj."
Negde sam i ja procitao da pomoc ide u formi tax kredita pa se nadam da ce se to ispeglati u sledecoj sezoni taksi. Nazalost, to verovatno necete znati do januara, dok ne objave uputstva za popunjavanje 1040 za 2020-u.
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 12:06
kdragan77's Avatar
kdragan77 kdragan77 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2015
US lokacija: Castle Rock Colorado
YU lokacija: Banja Luka
Pošalji Skype™ poruku korisniku kdragan77
Nepromenjeno

Dobio sam ovaj stimulants check ali odmah sam morao da platim tax sto me je izaslo isto ( check 2400$ tax 2200$) . Sto se tice CV 19 mislim da je Kolorado dobro prosao za razliku od drugih drzava. Uveli smo medju prvima tu stay home order a statisticki Kolorado je state koji ima najvise radnika koje rade od kuce remotely.
Dosta je ljudi apliciralo za unemployment , statistika kaze oko 300k ( populacija Kolorada je oko 5 mil) . Mislim da imamo srecu sto nismo tako zgusnuto naseljeni pa nas nije toliko zakacilo.
Ljudi drzite se i ovo ce proci ...
10.08.2021. Postali USA drzavljanini
UNION POSLOVI
BALKANS BAKERY
Reply With Quote
Staro 26.04.2020, 18:55
Tic-Tac Tic-Tac je offline
Član

Datum prijave: 22.08.2018
US lokacija: Chicago, IL
Nepromenjeno

Mi smo se u USA doselili krajem Novembra, ali smo prvih mesec dana putovali i obavljali formalnosti, pa smo krenuli da radimo početkom Januara. Nismo sigurni da li imamo pravo na stimulis, ali smo svakako početkom Aprila fajlovali $0 za 2019. i nadamo se najboljem. Da li je još neko u sličnoj situaciji?

Nije baš jasno definisana situacija za nas nove migrante, te čisto sumnjam da će iko praviti problem ako se neko ko se ne kvalifikuje za stimulus prijavi ili fajluje takse. U tom slučaju će prosto odbiti isplatu. Sa druge strane, ako već postoji prethodno pomenuto obaveštenje koje se odnosi na one koji su imigrirali ove godine, možda je najpametnije biti strpljiv. Verujem da će stimulus dobiti svako ko na njega ima pravo, samo je pitanje kada.
Reply With Quote
Staro 27.04.2020, 04:59
Svenson's Avatar
Svenson Svenson je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 05.05.2017
US lokacija: Houston, TX
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tic-Tac Prikaz poruke
Mi smo se u USA doselili krajem Novembra, ali smo prvih mesec dana putovali i obavljali formalnosti, pa smo krenuli da radimo početkom Januara. Nismo sigurni da li imamo pravo na stimulis, ali smo svakako početkom Aprila fajlovali $0 za 2019. i nadamo se najboljem. Da li je još neko u sličnoj situaciji?

Nije baš jasno definisana situacija za nas nove migrante, te čisto sumnjam da će iko praviti problem ako se neko ko se ne kvalifikuje za stimulus prijavi ili fajluje takse. U tom slučaju će prosto odbiti isplatu. Sa druge strane, ako već postoji prethodno pomenuto obaveštenje koje se odnosi na one koji su imigrirali ove godine, možda je najpametnije biti strpljiv. Verujem da će stimulus dobiti svako ko na njega ima pravo, samo je pitanje kada.
Mislim da na sajtu IRS postoji obavestenje da oni koji imaju prihode ispod odredjene sume nece dobiti novac.
irs.gov
Staro 27.04.2020, 05:18
Tic-Tac Tic-Tac je offline
Član

Datum prijave: 22.08.2018
US lokacija: Chicago, IL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Svenson Prikaz poruke
Mislim da na sajtu IRS postoji obavestenje da oni koji imaju prihode ispod odredjene sume nece dobiti novac.
irs.gov
Odakle je ta informacija?
Mi smo na irs-ovom satu našli ovo:

Q12. Will my Payment be reduced if my income is too little or too much?

A12. Eligible individuals don’t need a minimum income for the Payment.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja