Dv 2027

Pozdrav svima,

Kao sto vec znamo, prijava na lutriju jos nije pocela, ali evo neki mali update konacno na ovom linku (Last updated: November 5, 2025). U biti nista novoga nema, ali nesto se ipak dogadja.

Nadam se da ce uskoro sve krenuti kao sto smo vec godinama navikli.

Iako ovo jos nije potvrdjeno, BritSimon kaze da je moguce da ce za prijavu trebati 1 USD fee i passport.

Vise informacija: https://www.youtube.com/watch?v=QTMbhiOgVMM

Nadam se da ce prijave krenuti uskoro.

Pozdrav svima

Ovo je mozda i prednost jer ce drasticno smanjiti broj prijava i povecati sanse dobitka.

- 1 USD fee (smanjuje broj prijava jer nemaju svi mogucnost karticnog placanja, a neki ne zele da plate)
- Passport (smanjuje broj prijava jer mnogi nemaju pasos ili ga ne zele staviti; prosli put je upola smanjilo broj prijava)
- Odlaganje prijava (ljudi koji nisu u toku nece ni znati da je termin pomjeren)
- Ostali razlozi kao npr. povecani troskovi obrade ako se dobije, trenutna administracija, drugacija forma itd. ce isto uticati na smanjenje broja prijava.

Mnogi se samo “igraju”. Nisu ozbiljni oko lutrije.

Ja baš želim, ako je ikako moguće, da me izvuku. Da je bilo u igri i onih “250 USD”, da platimo i to bi platio.
:slight_smile:

Valjda ce uskoro krenuti prijave jer imajmo u vidu, ovim pomeranjem - pomeraju se i datumi rezultata i pocetak intervjua. Nece biti pocetkom maja nego tokom jula-avgusta ako krenu uskoro prijave

Pa nije to da se ručno pregledaju prijave pa da bi se pomerilo izvlačenje, danas sve dobiješ “na jedan click” ???
Šalim se malo ali moje mišljenje je da ne bi trebalo da bude nekog velikog pomeranja izvlačenja…

I ja sam tako mislio ali Brit Simon kaze da ce sve pomeriti…nece rezultati biti u maju niti ce intervjui poceti u oktobru. Samo kazem da se zna

Sad gledam Brit Simon kaze da je lutrija pauzirana

Ne bi trebalo da utice na izvlacenje ove godine

At the direction of President Trump and Secretary Noem, USCIS is immediately suspending its role in the Diversity Visa program to protect Americans from criminal aliens.

This dangerous program continues to raise significant security concerns as it can attract the worst of the worst from participating countries.

America cannot continue importing terrorists, murderers, and lawbreakers through this program.

Da se nadovezem, dv-2027 nece biti pauzirana nego ce biti pauziran proces izdavanja zelenih karata za sve dobitnike 2026 i 2025. DV2027 bi trebalo da nastavi sa prijavama normalno, a pauza bi trebalo da se skloni do izvlacenja