Kao sto vec znamo, prijava na lutriju jos nije pocela, ali evo neki mali update konacno na ovom linku (Last updated: November 5, 2025). U biti nista novoga nema, ali nesto se ipak dogadja.
Nadam se da ce uskoro sve krenuti kao sto smo vec godinama navikli.
Ovo je mozda i prednost jer ce drasticno smanjiti broj prijava i povecati sanse dobitka.
- 1 USD fee (smanjuje broj prijava jer nemaju svi mogucnost karticnog placanja, a neki ne zele da plate)
- Passport (smanjuje broj prijava jer mnogi nemaju pasos ili ga ne zele staviti; prosli put je upola smanjilo broj prijava)
- Odlaganje prijava (ljudi koji nisu u toku nece ni znati da je termin pomjeren)
- Ostali razlozi kao npr. povecani troskovi obrade ako se dobije, trenutna administracija, drugacija forma itd. ce isto uticati na smanjenje broja prijava.
Valjda ce uskoro krenuti prijave jer imajmo u vidu, ovim pomeranjem - pomeraju se i datumi rezultata i pocetak intervjua. Nece biti pocetkom maja nego tokom jula-avgusta ako krenu uskoro prijave
Pa nije to da se ručno pregledaju prijave pa da bi se pomerilo izvlačenje, danas sve dobiješ “na jedan click” ???
Šalim se malo ali moje mišljenje je da ne bi trebalo da bude nekog velikog pomeranja izvlačenja…
At the direction of President Trump and Secretary Noem, USCIS is immediately suspending its role in the Diversity Visa program to protect Americans from criminal aliens.
This dangerous program continues to raise significant security concerns as it can attract the worst of the worst from participating countries.
America cannot continue importing terrorists, murderers, and lawbreakers through this program.
Da se nadovezem, dv-2027 nece biti pauzirana nego ce biti pauziran proces izdavanja zelenih karata za sve dobitnike 2026 i 2025. DV2027 bi trebalo da nastavi sa prijavama normalno, a pauza bi trebalo da se skloni do izvlacenja
Izgleda da je DV program suspendovan na neodređeno.
Sada mi deluje da su naplatu uvodili kako bi imali pravno pokriće za odlaganje programa. Drugim rečima, da su znali da uvode nešto što ne mogu da implementiraju na vreme.
Vrlo moguće da ovaj program neće biti aktivan do kraja Trampovog mandata, što je januar 2029, a pitanje je šta će biti i posle.
Sa moje strane, zanimljivo je to da sam u poslednjih mesec dana dobio priliku za posao u Nemačkoj i da verovatno više ne bih učestvovao u lutriji.
Takođe, dobili smo novi forum, ali je aktivnost članova nažalost jako opala. Svima vama koji ipak pronađete ovu poruku i pokušavate da pronađete sebe i svoje mesto na ovoj planeti, želim sreću, bilo ono negde u našoj Srbiji, bilo ono negde tamo daleko.
E,baš je “ružan” forum, ali bitno da je proradio @stanema Čestitke na zaposlenju i neka je sa srećom!
Da li je posao u struci? Ako imaš mogućnost da zaposliš još nekog, javi se
Hvala! Jeste u struci je, ako si inženjer elektrotehnike i računarstva, onda tamo sigurno ima mesta.
Što se generalno lutrije tiče, dobra stvar je što nema ništa o ukidanju lutrije u njihovom zvaničnom registru, ali će naredni meseci pokazati da li su namerno ubacili nešto što ne može da se implementira na vreme, kao taj fee od $1.
Ehh, ja sam, na žalost, vezan za našu zemlju što se struke tiče jer sam diplomirani pravnik ali nije mi se dalo da dođem do advokature tako da sam običan činovnik i onda tražim “izlaz” na drugu stranu
Videćemo, pratimo….a tebi još jednom srećno i da se lepo snađeš…
Pitanje za one koji znaju: na tom linku pise “Are there any exceptions?
Dual nationals applying with a valid passport of a country that is not listed above are exempt from this pause. “, da li to znaci da ja koji imam pasos Srbije, a zivim u BiH mogu aplicirati za DV ako bude? Da li za zemlju da stavim BiH ili Srbija kao ‘chargeability‘ zemlju?
Ako neko dobije tu ili neku drugu imigrantsku vizu, da li trebam ici u Beograd ili mogu u Sarajevo sa srpskim pasosem?
Ja koliko sam razumeo mozes da se prijavis sa Srpskim pasosom, ali ces na intervju dolaziti u Beograd. Sto se eligibilitya tice nije ti bitno manje vise. Ali svakako ta situacija ce biti resena do izvlacenja za dv 2027 a i ako se prijavis sa Bosanskim i izvuku te posle naknadno promenis na srpski u obrascu i dobices vizu.
Dobro vece svima. Izvucena sam za zelenu kartu, ali me interesuje procedura nakon. Da li je tacno da u roku od pola godine (kad dobijem vizu) moram uci u Ameriku da bih aktivirala kartu, tj to dodje do 30.9.2026? I nakon toga u roku od godinu dana biti tamo pola godine?
Hvala, i izvinjam se ako je vec bilo rijec o ovome, nisam uspjela pronaci.