Interviews DV 2016

Hvala Niki524, hvala Tikica, puno sreche i vama! :naughty:

Kirilnik, zadolzitelni se svidetelstvata za zavrsheno sredno obrazovanie, a diploma e ubavo ako ja imas,no ne e zadolzitelna. Sega koga bevme na intervju,sluzbenikot koj ni pomaga vo podreduvanje na dokumentite mi gi pobara svidetelstvata i diploma za zavrsheno sredno obrazovanie, a koga go prashav Dali da mu ja dadam i diplomata od univerzitet, mi reche deka nema potreba, osven ako na shalter ne mi ja pobara konzulot… :slight_smile:

Stigao mail sa datumom interviewa :1081: . 01. 03. 2016 u Zg. e tak sad nastaje :woohoo: .

Ooooo yeah, stigao i meni mail za 10. mart u 8:30 u Beogradu :bravo:… Srecno svima!

I da jedno pitanje, zasto u obavestenju stoji da se troskovi (za sve aplikante) moraju platiti pre intervjua za vizu, kad sam procitao na forumu da su ljudi placali troskove u samoj ambasadi…

Pa i placas prije intervjua na sam dan intervjua u ambasadi. Predas dokumente, platis fee, pa cekas i onda imas intervju i naravno, onda pozelenis :==D:

Eto konačno i mailovi, sad polako dokument po dokument, pa da nam pišete u martu radosne vesti :==D:

Zokica76 presek je bio 19100 za februar, pa 20800 za mart. U zavisnosti od broja, datuma slanja DS260 i ljudi koji sa nižim brojevima nisu stigli na red, dodeljuje se datum intervjua. Nekada se čeka i po nekoliko preseka.
Meni se čini da ćeš ti sigurno dobiti mail u ovom preseku. Proveri mail ili odi na stranicu gde ti je stajalo obaveštenje da si izvučena i vidi šta ti piše.

Takođe, izašli su u januaru CEAC podaci, a to znači da sada možete da napravite brzi upit u bazu svih izvučenih i dobićete povratni status.
Link je CEAC Visa Status Check
Birate IMIGRANT VISA (IV) i upisujete broj bez nula (za npr. 2016EU00019122 pišete 2016EU19122).

Ako dobijete status In Transit znači da je vaš slučaj prosledjen ambasadi i da dobijate datum intervjua. Status at NVC znači da nije jos uvek prosledjen, ali može biti u toku narednih dana.
Malo sam se igrala sa tom bazom pa ću uskoro sa vama podeliti neke statističke zanimljivosti za ovu godinu, a koje se naravno tiču našeg regiona.:obrva:

Pa da, tako sam i ja mislio citajuci ovde iskustva drugih, ali me je malo zbunila recenica “The Diversity Lottery Fee for each applicant and each member of the family must be paid in full before the visa interview” … Nekako mi vise zvuci kao da mora da se unapred plati, kao st je to slucaj za druge vize, npr. B1/B2 ili H1 posto imam obe fee sam placao uvek pre dolaska u ambasadu, preko banke Inteze, pa me je zato zbunila ova recenica, a znam da sam citao da su ljudi placali u ambasadi…

Jos jedna stvar… Posto citajuci forum nisam primetio slicno iskustvo, da li je bilo situacija da neko ko je vec neko vreme u USA i dolazi u Srbiju na intervju, konkretno ja sam od oktobra u USA na H1B i sad me zanima da li bih odavde trebao da vadim neku vrstu potvrde iz policije i suda da nisam krivicno gonjen ili mi to nije potrebno, tj na neki nacin oni t mogu da potvrde… I drugo pitanje se tice nacina placanja, tj da li primaju kartice (kreditne? debitne?) i ako da da li mogu strane npr. iz USA. Ili moze da se plati u keshu stranom valutom, tj US dolarima? (Ovo drugo pitanje nisam siguran da li je neko vec postavio, ali nisam uspeo da pronadjem…) Hvala!

Ne treba ti nista iz US, oni ce to vec provjeriti (mislim na policiju, sud),
mozes platiti fee i sa kreditnom karticom (ja sam platila tako), a moze i sa cash $$$, svejedno je.

Veceras je i nama stigao mejl (22.03./Beograd)!!! Krece euforija! Juuupiiii!!!:woohoo:

Hvala mikiSA, najvise mi frka bila za taj police certificate, da ne bude AP pa kad donesete tu potvrdu iz USA dobicete i GC :smiley:

Mislin da moras ziveti vise od 12 meseci u stranoj drzavi pa da ti traze police certificate bar tako su rekli mojoj supruzi kad su he pitali dali j
e zivela u drugoj drzavi

Stojne,ako dobro te razbrav ,sveditelstvata ne treba da se preveduvaat ?!
Samo kopii i orginali nosese?!

DA! Nitu eden dokument ne mi bese preveden, osven onie koi ne bea na makedonski (ili angliski) i nitu eden dokument nemavme zavereno na notar. Od svidetelstvata, kopii i orginali (nezavereni na notar)!

Dobar dan, zakazan mi je intervju u ambasadi pocetkom marta :slight_smile: Da li mi mozete reci da li je potrebno da ponesem i diplomu gimnazije ili su dovoljna svedocanstva za sve 4 godine? Zavrsio sam i visu skolu pa nosim i tu diplomu, ali diplomu gimnazije ne uspevam da pronadjem, pa me interesuje da li je neophodna.

Raspitivao sam se u gimnaziji oko procedure da mi izdaju novu, ali to zahteva malo vremena. Morao bih oglasiti diplomu nevazecom u Sluzbenom glasniku, pa onda traziti od gimnazije da mi izdaju, ako sam dobro zapamtio sta su mi rekli, duplikat javne isprave ili tako nesto. Ko zna koliko ce sve to trajati i da li cu zavrsiti na vreme pre intervjua, pa sam hteo da proverim da li je diploma neophodna, pored svedocanstava?

Od drugara koji su zavrsili gimnaziju par godina nakon mene sam cuo da gimnazije vise ni ne izdaju diplome, ali u moje vreme ih je bilo :slight_smile:

Nosis samo diplomu vise skole mada bi ja ponijela i ta svjedocansta iz gimnazije za svaki slucaj al mislim da ti nisu potrebna vec samo od vise skole diploma

Ponesi za svaki slučaj i svedočanstva iz srednje škole, ja čak mislim da će ih gledati, kao dokaz da imaš kontinuirano 12-godišnje školovanje.

Stigao mail sinoc. Hvala puno Tikicee. pozzz. Nadam se da ce i tebi stici,ako vec nije,

Super! He he ja jos nisam stigla na red,ocekujem sledeceg meseca,a intervju tamo u aprilu/maju. Taman da iscitam vasa pozitivna iskustva i pozavrsavam sve obaveze do tada, pa ako sve bude ok,pravac USA.:grin:

vladanik koji je datum intervjua ako nije tajna?

danas sam proverio status na CEAC sajtu, tamo sam video promenu u odnosu na prethodne moje provere tog sajta, tj. pise ovako (kopirao sam tekst):

U.S. Department of State
IMMIGRANT VISA APPLICATION
At NVC
Immigrant Visa Case Number: 2016EU23XXX

Please follow the instructions you received from the National Visa Center (NVC) that list the six steps you must take before NVC can schedule your visa interview appointment. This includes submitting to NVC various fees, forms and documents. Once NVC has received all the required items, they will let you know if anything is missing or incomplete. You can also find these instructions online at http://nvc.state.gov (English) and <b>Paso 2:</b><br><br>Inicio del proceso con el NVC (Spanish). You will find contact information for NVC at NVC Contact Information.

Pa se pitam da li je to ocekivana promena na toj strani (kao kod svih ostalih) i da li ja treba da ucinim nesto sada u vezi ovoga? ili da samo cekam njihov mail sa terminom (u Beogradskoj ambasadi ocekujem intervju, jer zivim u Beogradu) i prikupljam ona dokumenta…