Interviews DV 2017

Da li moze mala pomoc? Ako osoba nije sluzila vojsku, da li je potrebna neka potvrda da vojska nije sluzena ili se podrazumeva da ne treba nikakva potvrda vezano za to (samim tim sto nije sluzio vojsku)? I gde mogu to da izvadim za supruga (ako treba) i da li znate koliko se ceka?
Da li vam je taj papir neko trazio ako niste sluzili vojsku, na osnovu iskustva ako mozete da podelite…?

Glupo je da dodam da pretpostavljam da za zenske osobe ovo ne treba,ali vise sam se izgubila u prevodu…

Hvala najlepse…:nene:

Hvala jos jednom :smiley:

Case Number: 2017EU00016***
DS260 sent date: 25-Jun-2016 ( Otkljucan je 10-Jan-2017 radi promene adrese)
Eligibility: SRB
Date of interview: 9-Feb-2017

Mislim da sam na par mesta procitao da nije potrebna potvrda za one ljude koji nisu sluzili vojsku jer ako sam dobro razumeo vojni odsek ne moze da izda tako nesto.
Sa druge strane jako je bitno ko je nosioc vize. Ukoliko je on nosioc i da sam na njegovom mestu otisao bih u vojni odsek za svaki slucaj pa proverio (ovo kazem jer sam na forumu procitao da ne izdaju potvrdu da nije sluzen vojni rok).

U nasem slucaju ja sam nosioc i vize i sluzio sam u vojsci pa sam isao da uzmem potvrdu. Ne kosta nista, brzo se zavrsava pa bez obzira na sve savetujem da je bolje da se ima jedan papir vise nego da dodjete u neki problem.

Puno srece.
:slight_smile:

Ja sam recimo sluzio vojsku,redovno, i za svaki slucaj poneo sa sobom potvrdu.U ambasadi na razgovoru niti me pitali niti trazli. Ali svakako odes uzmes, bude za 2 dana gotovo. Vadis u vojnom odseku. U koliko nije sluzio v.rok, potvrda te vrste se mislim ne izdaje.

Zdravo, mi smo za svaki slučaj uzeli potvrdu da suprug nije služio voksku. Za svaki slučaj idite u vojni odsek i tražite da vam daju. Ceo proces traje 15ak minuta.

Hvala vam puno! Vise ne znam sta nam je potrebno :slight_smile: puno hvala.

Ova e kopija od email konverzacija so ambasadata vo Skopje:

I have question regarding the need for military records when coming to the immigrant visa interview that was appointed to me (3rd January 2017).

The local office of the Ministry of Defense by current law cannot give me a document stating that i have not served in the military because when I turned 18 the law stated (still states) that I am free from military service of any kind.

So my question is: If I haven’t served in the army/military is it ok not to bring any type of military records document?

Thanks,

Kind Regards.

---------------------------------------------------------------------------------------

Dear Mr. XXXXXX,

Thank you for your email. No document is required regarding your “military records” since by law it is not obligatory to serve in the Macedonian army.

Kind regards,

Immigrant Visa Unit

Ljudi samo kratko, a kasnije i daleko opsirnije.
Danas smo bili na intervjuu. Bilo nam je jako stresno ali za par dana vise o tome.

Ostalo nam je da dopunimo DS-260 jer smo propustili da popuniomo (JA) deo koji se odnosi na srednju skolu. Tacnije cekirao sam da uopste nisam zavrsio srednju sto mi je bilo neverovatno (zamislite facu kada sam cuo na salteru).

Ostalo je da dopunimo taj deo, da se registrujem na nekom linku kako bi mogao da ih obavestim o tome i da nam nakon toga posalju pasose na adresu preko DHL-a.

Bilo nam je jako ‘‘zanimljivo’’ od samog ulaska pa do onog ‘‘congratulations’’!

Pisem za par dan.
Reko’ da nam ne ureknem pasose.

:slight_smile:

P.S. BetterFuture neka je jos tabela, javljam kad nam stignu pasosi pa da nas zazelenis.
:papa:

Haha, taman sam hteo da unesem izmene u tabelu kad sam pročitao poslednju rečenicu. Ok onda, da ne ureknemo. Javite kada pasoši budu u pravim rukama :;D:, pa da menjam i čestitam.

Ako je u pitanju registrovanje na usvisa-info.com, ocekujte jos malo stresa, i mozda jos telefonskih poziva - malo ka Ambasadi, malo ka DHL-u. Moj utisak je da bas i nisu najbolje sinhronizovani, posto ce vam, uz neku nulu viska ili manjka u Case Number-u, sve vreme na usvisa-info.com stojati informacija da vam je sledeca akcija intervju koji ste vec obavili, ali ce vam na vase pozive najverovatnije odgovoriti da je sve u redu. No, ono ‘congratulations’ bi stvarno trebalo da znaci da je ‘operacija uspela’ - pasosi sa vizama ce svakako uskoro biti u vasim rukama. Jos samo da dopunite DS-260, uspesno se registrujete (najverovatnije) na usvisa-info.com i dobijete poziv iz Ambasade da su vize u pasosima, a potom ocekujte debeli zuti koverat na vasoj adresi. :grin:

Pratim neko vreme vec po forumu se provlaci taj problem oko registrovanja na tom sajtu i problem brojki i sinhronizacije sa ambasadom. E sad da li su svi u obavezi da se registruju na tom sajtu i za sta uopste sluzi ta registracija?
Da ne bih samo pitao, pokusao sam i da shvatim i zakljucak je da je registracija potrebna ukoliko zalimo da nam pasosi stignu DHLom… Da li gresim? I da li je ukoliko licno pokupimo pasose u ambasadi, registracija i dalje potrebna?

Ukoliko sam dobro shvatio sluybenike u ambasadi potrebno je da se registrujes na tom sajtu ybog slanja pasosa DHL-om na tvoju kucnu adresu.
A druga ipcija ti je da podignes pasose licno.

Cestitamooooo! :slight_smile:

Kad budes mogao, napisi nam kako je tekao razgovor i sta su vam trazili od dokumenata tamo.

Hvalaaa :slight_smile:

Izvinite htela bih da vas pitam,moj drug ciju sam adresu navela u Americi za green card je promennio adresu stanovanja koju sam ja navela u ds-260.Sad mi nije jasno sta trebam da radim? Intervju mi je 8 feb.
Takodje sam izvadila iz mup-a uverenje o neosudjivanju i u njemu se navodi da se uverenje izdaje radi zaposlenja jer su mi rekli tako da ne bih platila taksu. Jel moze posluziti za ambasadu ili izvaditi novi dokument i navesti da je za vizu?Hvala unapred!

@bokiit
čestitam od srca,monogo si me uveselio i nasmejao naročito sa srcetom iz nozdrva u pete,pa sabiranje i oduzimanje…hahaha, duhovito vrlo.Sve legne kako treba sa onim čestitamo a svim budućim dobitnicima vize zelim sreću
i veru u pozitivan ishod intervjua!

Na samom intervjuu mozete da promenite adresu. Takodje to mozete da ucinite i kada sletite u USA, ali po iskustvima drugih clanova, ta promena na aerodromu moze i da ne bude evidentirana. A mozete zatraziti od ambasade u Beogradu da Vam otkljucaju DS-260 i da ga izmenite.

Sto se drugog tice, nisam siguran. Sadrzaj dokumenta je isti bez obzira na to zasta je namenjen, pa po toj logici verovatno Vam nece praviti pitanje. Srecno na intervjuu!

Dragi clanovi,

Meni je intervju bio u oktobru i trazili su mi potvrdu iz srpske policije da nisam osudjivan za vrijeme od 4 mjeseca koliko sam boravio u Srbiji radi master studija. Inace sam iz Crne Gore i odatle imam potvrdu da nisam osudjivan. Sve ostalo od dokumenata je cisto.

Iscrpio sam sve moguce opcije, bio sam u srpskoj policiji, ali su mi rekli da NE MOGU NISTA DA MI IZDAJU jer sam za ta 3-4 mjeseca bio pogresno prijavljen, pa cak ni potvrdu da nisu nadlezni.

Da li ovo znaci da ce zelena karta da mi propane zbog 4 mjeseca? :smrc::nene:

Mozda je malo brutalno, ali na vasem mestu ja bih uzeo bilo kakvu potvrdu o tome kako ste, pa makar i pogresno, bili prijavljeni (najbolje uz pomoc advokata) u Srbiji, a ako ni to ne pomogne zamolio bih da mi otkljucaju DS260 radi promene “nekih” podataka i skroz izbrisao Srbiju, pa sta bude. Sta da se radi, ocigledno je da vise ne mozete uciniti. Zasto ne nazovete Ambasadu, siguran sam da su razumni, mozda vam oni nesto preporuce, moguce je da niste prvi sa tim problemom?

Kontaktirajte Ambasadu pocetkom februara da vam kazu da li da otkljucaju DS260 pre intervjua, ili sve to mozete obaviti na samom intervjuu (imate racunar u cekaonici), kao i na ulazu u US. Ponesite uverenje koje imate, ako im se ne bude svidela svrha izdavanja, izvadicete novo sve sa placenom taksom. Bilo je slucajeva da se nedostajuca dokumentacija dodatno donosila, ali moguce je da ce da prodje i ovako.

Da li neko od vas zna. Da li mi moramo biti na toj adresi koju smo prijavili u ds260 i koliko dugo, od momenta kada seletimo u USA?