E drugari sa foruma,
Evo priblizio se intervju i ja i Jelena sada pakujemo dokumenta za Ambasadu pa imam jedno pitanje:
Da li trebamo poneti onaj papir sa bar kodom na kome pise broj mog (sada naseg) slucaja?
Mi smo isto ponijeli, ali niko nam to nije gledao. Mislim da sam dokumente koji su trebali poredala u jedan folder, a sve ekstra u drugi u slucaju da nas zatraze nesto. Taj sa kodom je bio u dodatnim dokumentima.
Taj barcode list se salje nazad u KCC (pise na njemu) a nema ga potrebe nositi u ambasadu, moze se poneti papir iz druge koverte na kome pise kog dana je zakazan intervju… a ne mora ni to. Ma nema tu puno papira, moze se i sve to poneti ali ovo kazem tek da se neko ne sekira ako je nesto od toga izgubio/zaboravio.
Znam da je ovo vec bilo na forumu ali se ne sjecam odgovora, a i postao sam malo lijen da trazim (godine valjda).. da mi neko odgovori u drugoj koverti pise da je potrebno donijeti drugi DS-230 part 1 i 2. Dakle, jel moram naci na netu taj formular ponovo ispuniti ga i ponijeti?
Mi smo ga skinuli s neta i uredno popunili (osim onog dijela koji se potpisuje u amb - naravno). Kad smo došli u amb, djevojka je pred sobom imala “stari” DS, i kad je vidjela da imamo “novi” - uzela je taj posljednji.
Popunjene fomulare DS-230 part 1 i 2 smo trebali da isfotokopiramo i da njih ponesemo na intervju tako pise u onim papirima iz prve koverte medjutim u toj potpunoj frci ja ih nisam iskopirala :wacko: ranije sam postavila temu vezano za te formulare i odgovorili su mi da mi u sustini nece ni trebati da te kopije sluze vise radi nase licne dokumentacije evo linka:
/t/pitanje-u-vezi-kopija-formulara/92/1