Secam se jedne situacije od pre par godina; neki radni dan, jutro oko 8h, tada sam radila od 7h, cujem se sa mamom redovno.
Pita me sta se radi, a ja: evo Zoka i ja pricamo kako da odemo u Kanadu, ona tamo ima tetku. A moja majka (kojoj sam ja nazalost posle smrti mog brata jedinica) kaze, samo gledajte evo ja dizem kredit za kartu u jednom smeru.
Od tada se dosta toga promenilo, srecom ne odlazim sama, od marta ove godine smo otisli ali je u pitanju Evropa. A opet deca iz prvog braka ostala u Srbiji. Taj prvi odlazak nije bilo toliko traumatican, nije definitivan, ko zna sta ce i kako ce biti, kako srediti papire i sl. Pa nismo daleko (sto neko rece, sta je sada daleko), za 2h kuci ili oni vamo, ne trebaju vize. I stvarno smo tu imali podrsku i proslo je relativno kao put na “radni odmor”.
Onda u maju prijatno iznadjenje, suprug je izvucen, u feb ocekujemo da nas broj dodje na red, moj mladji sin ce poci sa nama, stariji ne ispunjava uslove ( 6 meseci vise imao od dozvoljenih godina za prijavu).
Mozda je rano dok ne vidimo vize u pasosima nesto planirati/nadati/strepeti/radovati, ali naiđoh i na ovu temu.. I mogu vam reci da ste me par puta dobro rasplakali.. Moji se nadaju da ce nam se ispuniti zelja, suprug nazalost nema nikog od zivih.
Toliko o temi STBBKBB, nadamo se da ce biti.
Iako sam oduvek vise nego samostalna, i tako sam i svoju decu vaspitala, na kraj sveta sve se moze, vasa iskustva su mi bas znacajna da iskoristim pravilno vreme pre poletanja, da se ja pripremim, da svoje roditelje pripremim.