Ne znam s kim radis osiguranje ali cini mi se da te “malo” deru, moj zip code je jedan od najskupljih za garaziranje i placam $690 za sest meseci za dva auta, od kojih je jedan 2014-to (btw, za njega je osiguranje skoro duplo manje nego za stariji auto). Osiguranje je za oba 300/100, uninsured driver, deductible waiver za hit and run, road assistance, gap za kredit, 30 days rental for up to $50 per day…
Sto se tice te polemike oko starog/novog auta - manite se toga. Krediti za polovni auto imaju veci interest, veci su troskovi za odrzavanje, skuplje je osiguranje i imaju daleko manje taksene olaksice ako je neko privatnik… donesite odluku koja je primerena vasem budzetu, situaciji i informisanosti i manite se tudjeg zivota i odluka. Ljudi imaju pravo da kupe sta god hoce, njihove su pare - nisu ih ukrali… svako ima svoju racunicu i preference. - btw - ovo ja uopsteno oko komentara da li je nov auto budalastina ili ne
Ma to $300 mesecno je za oba kola,puno pokrice i sporedjujuci sta placaju kolege sa posla mogu da kazem da placam manje nego vecina njih.Kad kazem polovno auto nisam mislila na kredit,ja se izvinjavam sto nisam bila konkretna ali sva vozila sto smo ih do sad kupili smo platili u kesu.Ne volim i za kola da placam rate.
Prva kola sam kupila za $1000,za isto toliko para sam ih prodala,druga sam kupila za $1150,a posle godinu i po voznje sam ih prodala za $1100.Sta mi se svidjalo dok sam vozila ta jeftinija kola je sto nisam morala da se sekiram za puno pokrice,posto je ionako kola jeftina i stara.
Ja uvek preferiram sta god mogu da platim odmah u gotovom,sto se tice kreditnog skora,posle kupovine kuce mi je pao na 735,ali evo ga poceo oped da raste,i nove ponude za kreditne kartice idu sa mnogo povoljnijim uslovima nego one prve.
Meni bi izaslo mesecno oko $110 za oba (placam za 6 meseci premiju), ispada da ti placas skoro 3 puta vise nego mi (2.7 da budemo precizniji). To je na godisnjem nivou razlika od $2,280?! Nekad nije na odmet da se uradi quote sa drugim kompanijama, suvise mi je to skupo. Ajd’ da pitam glupost sad ali da proverim jos jednom - $300 MESECNO ili POLUGODISNJE? Sa kime osiguravate? Jel’ vam jeftinije ako bundle sa osiguranjem za kucu?
Znam ja da je to puno,ali tolika je prosecna cena u NJ. Od njihove srednje cene($1,905) mi placamo negde $1,700,godisnje,sa time sto prva rata bude vece 350-400 dolara,a one sto slede $280 za svaki mesec.Osihuranje imamo preko Geico,i sa njima smo vec 4 godine,uradila sam quote za Progressive sa njima imamo osihuranje za kucu,ali “paket” mozemo da uradimo tek sledeceg proleca posto,smo osiguranje za kucu morali da uplatimo jednu godinu unapred.Suprug ima CDL vozacku,i kod njegovog vozila osiguranje je nize.Vodi se kao da vozi preko 20 godina(sto je i istina).Ja sam novi sofer prvi put sam polozila kad smo stigli ovde,nemam vozacku iz domovine ,i kod mene su tarife vece,sve dok mi ne zamene ovu prvu vozacku u 2016,necu moci da se otarasim od tih visokih tarifa na osiguranju.A posle toga ce sin da bude tinejdzer i rate oped nagore(kad imas tinejdzera u kuci normalno je da placas visu tarifu)
Da ti kazem iskreno - u CA je novi auto pokriven sa postojecim osiguranjem oko mesec dana, tako da se nisam zurila da dodam novi auto u polisu. Sa Progressive sam 12 godina, uradila sam quotes sa Geico i Mercury prvo - i jedan i drugi su mi ispali oko $1,100 za 6 meseci za oba auta. Pozvala sam Mercury da pitam koliko LoJack i obrazovanje imaju discount i spuste mi cenu na $720. Geico na oko $800. Uradim quote sa mojim osiguranjem online i ispadne mi oko $1,200. Onda sam njih zvala i pitala kako i sta, nema smisla njihova godinama musterija… Navodno ja tu nesto nisam dobro uradila (foliranje nevidjeno ali sta ces, navikla da se “pogadjam” k’o na pijaci) i onda su oni sve to ponovo uradili i ispalo je $690. Eto. Ti sad spremi papire i zivkaj, a spremi i listu svih discounts koji su regulisani kod tebe u state.
Sto se sina na osiguranju tice - sta da ti kazem, good luck
Ma znam za to si totalno u pravu,to radi i moja sestra i uvek upali.Zacudjujuce koliko ovde moze jedan razgovor da promeni stvari.Ja skoro sve zavrsim online ali verovatno i ja treba malo da razradim telefon
Kupio i ja novi auto sad za Memorial day. Kada kupujete nov auto koristite TrueCar sajt. Odlicne su cene i dobija se sertifikat sa kojim mozete kod dilera. Ne znam kako tacno funkcionisu ali kad sam uradio quote na sajtu posle 1h mi se javio sales guy iz Toyote da mu ponudi jos nizu cenu od njihove.
Toyota Camry - 2014.5 - LE sa power seats sam platio $19100. Sticker price je bio $24500. Vise od $5000 popusta.
Dobio jos i neke sitnice free (cargo net, first aid kit, felne)…
Ovde sam 2 godine i preko Toyota Finance je 0% APR, 90 no payments i bez downpayment-a. Dao $2000 downpayment i ~$290 mi je rata. Osiguranje je $920 godisnje ($500 deductible).
Ako radite finansiranje za nova kola najbolje je preko Toyote jer idu preko njihove banke.
Skoro sam saznao da je ovo sajt koji vodi jedan naš lik, a koji je pritom aktivan i na forumu Kluba putnika odakle sam pokupio najviše životne i putničke filozofije u poslednjih 6 godina koliko sam dugo deo te priče
Sajt se bavi automobilima (uglavnom američkim), i zanimljiv je.
Ja placam oko $110 mesecno za jedan auto 2011 godiste. Full coverage. Malo po malo me zakaci neka budala, ogrebe na parkingu. Ne mogu da se smaram da svaki put im dajem po 400 dolarjeva za opravku. Izracunala sam da mi je bolje da dajem po $40 mesecno za moj taj kako ga zovu no deductible full protection nego da treba da pljusnem min koliko vec… Znam da je korak dole $70 dolara ali da moram sama da platim stetu do toliko i toliko… Ja voli sto ovi kazu “piece of mind”. Kad mi dete pocne da spava svaku noc - evo dva dana zaredom npr ustaje u 4h ujutro, bolesna je, smanjicu premiju. Kad znam da sam naspavana.
Ja placam sto dolara za dva auta, jedan je full coverage a drugi liability.
Kod Family Insurance sam placao samo za jedan auto full 140 mesecno. Ima brdo tih osiguravajucih kompanija uvek moze da se nadje neka povoljna, ovde je sve to kao na pijaci, kako se sa kim dogovoris
Naravno, sve je kako izaberes. I kako podesis opcije. Evo npr. kakve sam ja izabrala
Comprehensive $59.90; Deductible: $50 (Pays for damage due to theft, flood, vandalism, explosion, and fire.
Collision $416.70 (Deductible: $25, Pays for damages to your vehicle caused by a collision or when it overturns.)
Emergency Road Service $7.90 - Carried (Covers towing, lockout, labor for flat tires, or delivery of a loaned battery.)
Transportation Expense $26.00 ($1,050 max per claim)
Cena najvise zavisi od toga koji deductible izaberes, lokacije, od duzine imanja vozacke dozvole u SAD i ostalih faktora… (deductible - koliko moras da platis, npr ako je 250 - sve ispod i jednako toj cifri sam/a finansiras, a oni pokrivaju preko toga)
Ja kad bih npr samo ovo promenila (pogledajte dole), polisa bi mi spala na $62 mesecno (manje za 260 dolara na sest meseci).
Comprehensive $59.90; Deductible: $50 (Pays for damage due to theft, flood, vandalism, explosion, and fire.
Collision $416.70 (Deductible: $250, Pays for damages to your vehicle caused by a collision or when it overturns.)
Emergency Road Service: not carried
Transportation Expense: not carried
Uopste ne moras da lutas kod brdo kompanija, samo se malo izmene ove opcije, totalno su razlicite cene.
Kad sam vozila krsh Ford Taurus 1993 placala sam 90 dolara za sest meseci, samo da imam osiguranje ako ja nekog udarim. Ako mene neko uradi - djubriste.
Hajde da mi pomognete ovi koji su duze u US: kreditni score je 758, imam credit union pa bi loan bio oko 2.19%, a mogu da uzmem ili novo ili polovno auto s njima: preko posla imam GM ili Ford, ali ja gledam nesto od Toyote : Corola, Camry ili RAV4. Sta bi vi uzeli (ne lease, nego kupili)?
Nisam duze od tebe u US, ali moje dosadasnje iskustvo i iskustvo ljudi sa kojima sam pricao je samo japanski auto. Americki vec posle 80k milja pocinju sa ozbiljnijim i skupljim kvarovima, nemacki automobili su jako skupi za odrzavanje i ne tako pouzdani kao japanci.
Ako ne zivis na nekim brdima stvarno nema potrebe za 4x4 vozilom, Corolla malo trosi, ali je Carmry daleko udobniji.
Pogledaj i Hondu Civic i Accord, obicno su povoljniji od Toyote a jednako pouzdani.
Ja vozim novi Civic, uzela sam kredit na 5 godina, rata mi je 4.27 %. Jos godinu i otplatila sam je. Pala sam na svetla i plave diode na komandnoj tabli, htela sam prvo Tojotu ali nakon Honde kad sam sela unutra, nekako mi delovao za penzionere… Mada sto posto je udobniji jedna kategoriaj veci auto, ili Accord ili Camry. Nas je troje pa moze da prodje, da nas je cetvoro, muz ne bi stao, tj neko iza njega ne bi mogao da sedi. A Accord i Camry je tek toliko duzi da ako imas nekog preko 190 cm moze lepo da stane i da povuce sediste nazad koliko mu treba. Idite, probajte, provozajte krug… Ja sam htela da kupim ili Fit ili Yaris, ali muz udarao glavom u plafon pa nismo.
Inace sva ta kola sklapaju ovde u SAD, ali najvaznije delove automobila prave u Japanu - menjac i motor za ova japanska auta…
I tata bi sine… Cijena prava sitnica krece od $23,500… Moj je bio $19,500 a nakon svega sto se banke ugrade i kojekakve dzidzu bidze maltene ko CRV… Eh da mi je kesha toliko na gomili :1081: klikni za review
kreditni score je sasvim dovoljan da dobijes kredit od Toyote za 0. NAdam se da jos imaju tu promociju. Ta od 2.19 je prevelika. Sad ti je super vrijeme za kupovinu novog auta. Kraj godine i svi pokusavaju napraviti sto vise prodaja. Pogotovo cekaj kraj mjeseca.
Imas na auto traderu i na jos nekim stranicama da kazes koje auto te interesuje i vidis koji dealer ce ti dati najbolju ponudu. Sa tom ponudom na kraju oodes kod njih i dalje dogovaras. Pokusat ce te nagovoriti na jos neke dodatne opcije ili ce ti pokazati jedno auto i reci da je to malo skiuplje i sl. Ali ako ostanes pri svome da je to cijena koju si ti ponudili morat ce ici sa njom. Takodjer imas opciju da sa tom cijenom zoves druge dilere i kazes im ovi su mi dali tu cijenu sta vi mozete uraditi.
Ako imas vremena naleti do nas jednu subotu pa mozemo skupa otici pogledati par prodavnica Ipak je ovde veci izbor nego dole.