Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije

Da, nema problema. Ta subota je ok. Cujemo se jos na email oko toga.

Sad sam provjerio toyota ima 60 mjeseci za 0%. A ti do tada odluci koje te auto interesuje. Moj prijedlog ti je Camry. Trenutno imaju LE model za 19.200 + tax u Napervilleu. Pogledaj njihov specials za nova auta. Toyotaofnaperville.com

Meni nisu dali 0% i pored slicnog kreditnog broja. Ja mislim da moras da pljusnes dobar downpayment da ti daju 0%… Ja sam dala nula…

0% uglavnom ne ide na prvi auto i pored visokog kreditnog skora. Po nekom mom istrazivanju to ide tek kad na kreditnom birou vec postoji podatak o vec isplacenom autu ili isplacenom kreditu na mesecne rate…

Jeste. Meni su rekli i da ima veze duzina imanja kreditne istorije, meni je tad bilo 4.5 godine… I bas to, da nemam nikakvu istoriju otplate, kuce/auta…

mikiSA, smo da te ohrabrim nasim iskustvom posto je većina mišljenja da je 0% gotovo nemoguće dobiti na prvo auto.

Nama je pošlo za rukom, 0% na prvo auto u USA, poslije nepunih osam mjeseci ovdje, nižim credit score od tvoga i naravno da nemamo nikakvu istoriju otplate nekog “ozbiljnijeg” iznosa. Toyota je u pitanju, tako da vjerujem da ces i ti uspjeti. Da, dali smo down payment, necu navesti koliko jer ne zelim da izlažem sve detalje na forumu, ali reći cu da je u iznosu vrijednosti prvog auta koje smo kupili kad smo stigli i sad ga prodajemo (otprilike svi znaju koliko se izdvaja za to prvo auto).

Najvise mrzim kad mi netko kaže da nešto ne može. I nama su govorili da je nemoguće da dobijemo 0%, rano je, neće vam nitko dati ni kredit a ne 0%. E onda dobijem još jaču volju da ostvarim ono što sam zamislila. Ništa nije nemoguće ako se dovoljno jako potrudis i znas kako da ostvaris svoje planove. Kad smo dosli ovdje govorili su nam da nema sanse da nadjemo stan u suburb, te skupo je, neće vam nitko rentati, ljudi cijeli život rade da bi se mogli preseliti u suburb… Onda su nam govorili kako ce biti jako tesko da ja nadjem neki dobar posao… Ok, sve ću saslušati, ali znam da ću okrenuti nebo i zemlju da ostvarim ono što sam zamislila. I eto nas sad, poslije 8mj. stan u suburb, oboje radimo i kupili smo nov auto, na kredit sa 0% kamate.

Vjerujem u sudbinu i vjerujem da u nekim trenucima treba imati i sreće, mi smo je imali zaista mnogo od kad smo došli ovdje. Da ne spominjem i podrsku prijatelja. Ali pored svega treba imati i stav i ne odustajati samo zato sto vam netko kaze da nesto ne možete ostvariti.

Kao sto rekoh das visoko ucesce i dobijes 0%. Znam dvoje koji su tasko dboili, kupovali novi Nissan Versa, dali downpayment od $3000. Otplacivali na kredit 12 000 $. 2 godine po 500 $ mesecno.

Па није ваљда да је $3.000 велики downpayment? Бар не за неког ко је мало дуже овде…

Kako nije? To su necije dve mesecne plate ko npr radi za $12-13 na sat. Ili cela mesecna plata nekog ko radi za $25 na sat. Pa sad vidi koliko ljudi toliko pravi na obicnim poslovima. Pa odozgo troskovi zivota. Sve u svemu, nije lako skloniti $3.000 koliko god ovo bila zemlja mogucnosti :slight_smile:

Ako kupujes auto koji je nov $12000 to ti je cetvrtina auta. Kako da nije veliki?

Ок. Ја очигледно другачије размишљам… Успут, не знам баш који нови ауто кошта $12.000. Не тврдим, али мислим да је најјефтинији нови ауто Nissan Versa са мануелним мењачем $10.990, дакле најнижи пакет опреме који има баш најосновније, али у ту цену није урачуната цена транспорта који је за сваки ауто око $850, па где су ту таксе, разни фијеви, регистрација… и наравно, ко би купио аутомобил са мануелним мењачем, па још у Америци, а доплата за аутоматски мењач је чини ми се око $1.500.

Али, ок, коме је каква ситуација и могућности…и хитност куповине аута. Али, људи некада пристају на свакакве услове. Мој друг је купио неку половну KIA-у, дао је даунпејмент $1.500, финансиран му је остатак од $5.000, а он треба укупно да врати $8.000 (мислим да је кредит на три године). Па, какве су то камате? Ок, нема добар (или нема уопште) кредитни скор, али за мене су ово зеленашки услови…

Bas taj - Nisan Versa sa maunelnim menjacom, bez automatskog spustanja prozora, na obican kljuc itd. Samo moras da narucis sa sajta i da specijalno narucis bez svih tih standardnih opcija. Ceka se mnogo duze vremena od ovih koje imas po defaultu.

Pozdrav,

Probacu da objasnim svoj problem ukratko.
Zivim u Massachusetts-u i pre dva dana sam kupio kola. Kako bih istoga dana vozio automobil, kod dilera sam sve odradio i covek mi je pomogao oko osiguranja. Geico je u pitanju. Sve smo odradili online. Zatim sam morao da nazovem i da potvrdim sve sto smo ispunili online. Tu je i nastao problem jer je meni dozvola u Massachusetts - u izdata 2014 godine i oni me smatraju sada za novog vozaca. Trazili su da im dostavim iz Srbije driving records + notarizovan prevod + kopiju vozacke kako bi mi se osiguranje smanjilo sa $380 na $100. Mi u Srbiji nemamo dokument koji prikazuje driving records - bar ja ne znam za njega, u supu. Imamo samo potvrdu na kojoj pise kada sam polozio, broj vozacke i kategorija. Da li je neko imao slicno iskustvo ? Ne znam da li je to do Geico - samo znam da mi je preskupo to da placam. Inace vozacku imam od 2006. a onu cuvenu medjunarodnu dozvolu izdtadu od AMSS od 2011.

Probaj kod drugog osiguranja… Meni nisu pravili taj problem mada sam kupila kola nakon 2 godina imanja njihove (od tada mi uvek racunaju vozacku istoriju).

Jel bi mogla da mi preporucis neko ? Ne znam ni sam kako cu to da resim ali eto cisto da prikupim sve te papire pa cu ici redom ako treba. Hvala unapred.

Agresivno reklamiraju Progressive. Ja sam sad na Geico, a pre njega sam imala neko General.

Probaj da nazoves ovog like - mislim da je ok, to je “Liberty Mutual” (ja sam trenutno kod njih). Inace nakon odredjenih muka koje sam imao u vezi osiguranja, razgovor s njim je bio super, pricao mi je cini mi se da se bavi radio tehnikom i da je isao u Makedoniju.
Reci mu onako kako jeste, da si se doselio skoro, i da vozis od 18te godine u Srbiji.

Jeffrey Muxlow
Insurance Sales Representative
Toll Free: (877) 663-4065
jeffrey.muxlow@libertymutual.com
14415 S 50th Street, Suite 150
Phoenix, AZ 85044

Ako ti se ne svidi sta nudi pokupi telefon od ovih pa ih nazovi sa istom pricom:

www.21st.com/

Meni je drug pricao da su oni iz Banjaluke nabavili dokument o kome pricas, znali su nekog u SUP-u i on je otkucao i overio formu koju ovi traze. To je doduse bilo pre mozda 10ak godina i vise, posto ljudi vec imaju A. pasose. Ne znam detalje kako dokument treba da izgleda.

Meni su se “Progressive” zgadili, ali opet bio je specifican kontekst.

S druge strane oni imaju onaj neki uredjaj koji ako prihvatis da ti ga stave u kola na godinu dana (cini mi se) osiguranje moze znatno da ti se smanji. Otprilike gledaju koliko cesto gazis po kocnici, da li vozis u rizicna vremena, npr. subotom posle ponoci i takve stvari. Jedan drug je to odradio i sad ima konstantno malo osiguranje.

ja sam do proslog petka imao geico i konacno se odkacio od njih nakon 5 godina sve je u pocetku fino i onda podizu cenu svake godine bez ikakvog razloga,nikad nisam imao claim nikad nisam okrenuo njihov telefon,prosle godine za kucu isurace mi je bio 616$ sad mi poslali invoice na 657$ za auto od full coverage smanjio sam sve do liability za 2 auta 76$ mesecno liability i dalje dizu.

konacno sam svratio ovde kod mene na uglu kod allstate, za kucu 427$ za oba auta isto liability samo daleko bolji za 249$ za 6 meseci.

moj ti je predlog da ne ides kod ovih preprodavaca za isurance nego kod velikih osiguravajucih kuca allstate,state farm,liberty mutual,travelers

jer su svi ostali krvopije koji rade preko nekog od ovih gore koje sam naveo
ides direktno kod njih i trazis da ti daju quote uzece ti sve tvoje podatke postaviti 10 ak pitanja i zavrsis posao bez glavobolje,srecno

To je ok za ljude koji imaju “staz” u USA. Za novopridosle imigrante - nemoguca misija. Kad tek dodjes, osudjen si na posrednike. Neki su derikoze, neki i izvuku dobru ponudu. Tek posle par godina gradjenja kredibiliteta sa raznoraznim osiguravajucim kucama mozes da se stavis u poziciju da sa “velikim” osiguravajucim kucama pregovaras o uslovima i dobijes povoljan “deal”…

Hvala svima na pomoci. Javicu sta se desava i kako ide proces cim obavim par telefonskih razgovora.