Kod mene u gradu moram da placam lokalnim vlastima oko $350 dolara da bih mogla da im parkiram auto na ulici… Ko god da ima kola u okviru grada placa tu taksu na godisnjem nivou. Blizu okeana, dosta vlage, dosta popravki, dosta autoputeva pa treba to malo i finansirati…
Registracija u Milwaukee-ju je $75 na godisnjem nivou. Osiguranje (GAICO) placam oko $72 mesecno zato sto vozim nova kola na lizing, pa su sve stavke (za mene, suvozaca, kola, drugu stranu - steta i povreda, sta ti ja sve znam sta jos) na maksimalnom plus $500 deductibles, tako mora po ugovoru. Do nedavno sam placao $68, ali kako su vozaci u Milwaukeeju kreteni i samo prosle godine smo imali tridesetak slucajeva izlaska na auto put u suprotnom smeru, osiguravajuce kuce su podigle premije za Milwaukee (da, i to utice na cifru, kakvi su vozaci u nekoj oblasti i koliko ima saobracajki), i na svakih 6 meseci ponovo uskladjuju sa policijskim izvestajem o nesrecama.
U naselju u kome zivim placam $30 garazu, tako da ne parkiram na ulici, mada i to moze, ali ne znam tacno kolika je kinta koju treba uplatiti lokalnojh policiji. Kod nas je fazon da ako nemas tu uplatu ne smes preko noci (nedelja - cetvrtak) da ostavis kola na ulici, moze samo petak na subotu i subota na nedelju. Imas i 12 puta godisnje pravo da prijavis policiji da ce kola ta i ta sa registracijom tom i tom prenociti na ulici, i to te ne kosta nista. Inace, ako ih zaboravis, sutradan ujutru te ceka papiric sa $20 kazne.
Mi uopste nemamo opciju da platimo da ostavimo kola na ulici. Jednostavno od 2 iza ponoci do 5 ujutro nije dozvoljeno ostaviti kola na ulici. I kod nas mozes nazvati policiju i reci da ces ostaviti kola na ulici mada ne znam jel taj broj ogranicen kao u Milw.
Ja sam mislio da ih ima vise od 30
covece prvi put u Milvokiju kad sam naleteo kamionom na raskrsnici I94-I43 I794 meni se noge odsekle ,kao na roler koster u six flags ,kako sam ja tu prosao nemam pojma osvrtao sam se narednih 4-5 milja da vidim gde sam prosao,na prvi pogled mislim da se nezna gde ko ide.
A i neznam zasto meni gaiko podigao premiju u Cikagu od 517 na 549 (za 2 auta)
za 6 meseci ,ja razmisljam da ih menjam.
Ovaj link najbolje odgovara nazivu ove teme..
Zanimlijiva statistika i pregled zarada po prosečnoj godišnjoj zaradi i vrsti posla:
http://flowingdata.com/2014/07/02/jobs-charted-by-state-and-salary/