Šta je potreban i dovoljan uslov da bi se izašlo pred službenika u ambasadi

Ovde se baš razvezla priča o dokumentaciji koja je potrebna za razgovor u ambasadi, kojom se potvrđuje da imamo gde i od čega da živimo u USA. Pominju se I134, I186, pisma od rođaka, prijatelja, pozivna pisma od budućeg poslodavca, dokaz o xx kila dolara na računu u banci…

Zbunjen sam. Otkud sve ovo? Informacija o ovoj dokumentaciji stiže u drugoj koverti?
Da podsetim, u prvoj koverti stoji (evo ga papir pored mene i prepisujem):
Required Documents:

• Birth certificates
  • Police certificates
  • Passports
  • Deportation papers
  • Court and prison records
  • Military records
  • Marriage certificates
  • Termination of prior marriages
  • Translations
  • Evidence of required education or work experience

Ništa mi ne liči na “pare u banci” ili “nekretnina”.

Do sada su baš bili organizovani, ne bi bilo lepo da nam u drugoj koverti stigne: Ups, zaboravili smo da Vam kažemo, da biste bili eligible, pored svega onog što smo napisali u prvoj koverti, morate još da imate $20 000 ili rođake u Americi.

Pitanje: Da li je neko dobio green card a da je na razgovor u ambasadu poneo ono i samo ono što je navedeno gore u listi? Ili nas u drugoj koverti čeka neko iznenađenje? Ili je “običaj” da se na razgovor u ambasadu ponese sve što misliš da može da ti pomogne da dobiješ green card (pa možda čak i 100g grand kafe za konzula :slight_smile:

Hvala!

Pise ti u Instructions for DV, pitanje 32, page 12:

Da li ce u drugoj koverti da stigne i neko “zvanicno” obavestenje da treba da ponesem neki od tih dokumenata? Mislio sam da je dokumentacija koja je navedena u prvoj koverti dovoljna. Da li je neko dobio vizu samo sa onom dokumentacijom koja je navedena u prvoj koverti, bez nekih dodatnih potvrda iz banke, ili pozivnih pisama?

u drugoj koverti nema popisa dokumenata koje trebas to su ti dali u prvoj. kod svakog tipa vize imas nuznu i dodatnu dokumentaciju. spisak iz prve ti je nuzna dokumentacija a sve ovo sto gore navodis je dodatna koju ti konzul moze traziti ako smatra da treba po njegovoj slobodnoj procjeni. mozes proci i samo sa nuznom dokumentacijom ali od viska glava ne boli.

Hvala Žana i tamacharly. Ako dobro razumem ovo sto tamacharly prica, odem na razgovor, ponesem tacno ono sto mi je navedeno u prvoj koverti. Popricamo u ambasadi sa konzulom i on nam onda (mozda) kaze da treba da donesemo jos A, B i C u roku od X dana. Tu se lepo pozdravimo i vratimo za X dana sa A, B i C, i onda nam odobre vizu. Nadam se da je tako…
Ako recimo konzul zatrazi od nas potvrdu da imamo dovoljno novca, da li je dovoljan dokaz o “posedovanju” nekretnine (nekih 40k evra) pod hipotekom (stambeni kredit), ili treba da imam nesto “jace”?

poneses dokumente navedene u prvoj koverti , ali poneses i nesto sto mozes nabaviti i od ovih drugih papira , pa ako te pitaju ti pokazes. koliko ja znam nekretnine su ok.samo pripremi sve za razgovor mozda konzul nebude raspolozen cekati te x dana za dodatne papire.

Tamacharly, ne zaboravi da nam hitno referises u ponedeljak kako je prosao intervju! Ti probijas led koliko mi se cini :grin:

nisam ni primetio datum, stvarno ponedeljak… zelim ti da se konzul zaljubi u tebe :grin:
bas bi mi znacilo kad bih znao da nekretnina pod hipotekom moze da bude dovoljan garant…da je barem neko prosao sa tim…
Znam da je najbolje da pozovemo ambasadu i da se lepo raspitamo o tome, ali bih voleo da cujem i necije iskustvo.

Sve sto je napisano apsolutno stoji, ali meni i mojoj supruzi niko na intervjuu nije rekao ovo nije trebalo nego su lepo sa paznjom pregledali i pismo od prijatelja amerikanca, i bankovni racun i zajednicke slike i onda pitali ko je Dan koji je poslao pismo i uglavnom su za njega i pitali.
A onda su i pitali da li znamo sta cemo da radimo i da li smo vec nesto trazili preko neta.
To je moje iskustvo, ne bih rekao da sve to sto je van liste je obavezno treba ali nama je forum pomogao .
Da ga nije preporucio jedan prijatelj ne bih znao ni 10% od onoga sto je trebalo a pitanje je da li bi i vize dobili.
E sad tvoje je da li ces da pratis listu ili ces da ih ubedis da neces biti na socijali kad stignes tamo.
U svakom slucaju puno srece

I ako pozoves nece ti reci. Meni su rekli da razgovor/intervju upravo za to sluzi, da se vidi da li imas sve sto oni smatraju da treba pa ako treba jos nesto konzul ce traziti dodatnu dokumentaciju.

Ok, hvala!

o da ako prezivim ponedjeljak odma se pisemo:smrc::nene::smrc:

srecno, i drzim ti fige.:obrva::grin:

:bigkiss::bigkiss:kako smo lako pozelenili!!!
sve proslo prelako sad idem proslaviti a poslije pisem detaljno!!!
:1081::grin::woohoo::obrva:

Sve cestitke i puno,puno uspeha !!! :bravo::bravo::bravo:

E neka je sa srecom!!!

Cestitamo.:1081:

HVALA LJUDI SVIMA PUNO!
dosli smo u ambasadu u 10 i 30 odmah usli,predali papire teta jako ljubazna. vec sam joj ranije poslala kopije pasosa i slike da sve pripremi jer nas je 4 pa tu ima puno posla(tako smo se dogovorili kad sam je zvala telefonom),prvo je uzela suprugovu diplomu jer je on izvuceni sretnik a mi se slepamo pa onda druge papire koji su bili na spisku u prvoj koverti,zatim moje i od klinaca sve je iskopirala, otisli platiti dali otiske, ja je pitam jer treba AOS a ona kaze aj kad bas hocete dajte.posto je bila guzva sa turistickim vizama kaze nam da se vratimo u 1 na razgovor da necekamo. i mi lijepo u provod do 1.kad smo se vratili sami mi u ambasadi jer od 1 rade samo sa amerima pa smo se i mi tako osjecali.pozvao nas konzul postavio 2-3 pitanja, i kaze super ste ,kad putujete, sacekajte 30min da vam stavimo vizu u pasose. i tako i bilo izasli u 1 i 30 sa vizom.
svi koji idu na razgovor bez straha ako imate sve potrebne dokumente sa spiska sve ce biti ok
:bigkiss:

Pa to je fantasticno!
Cestitam i da nam svima ovako krene! :1072:
:bravo:

Cestitam!!!