Samo kratko cu sada jer stvarno nemam vremena jedva sam i ovo ugrabio.
Uglavnom , dodjoh tamo , bio sam jedina osoba u 2 PM .
Platio , pa na pregled dokumenata , sve po redu , trazili i AoS ako imam , ja fala bogu imao , nema veze sto su pogrijesili .
E sad potvrda od vojske mora (koliko sam je razumio potvrda da li si ili nisi suzio vojski ; vadi se u opstini) to nisam imao i s obzirom da sam naveo da sam bio u BG i radio tamo treba i potvrda iz MUP-a u BG.
Ostalo sve u redu. E onda razgovor sa konzulicom , vrlo kratko , sto ides , sa mislis da radis , bla , bla , … Congratulation !
Viza mi nije isprintana dok ne donesem potvrdu o vojsci i tu od MUP-a BG .
Imam fore do 30.09.'09. Cak ne moram licno ni da donesem.
Elem, nisam znao da svi dokumenti koje sam predao (i koje cu predati) idu u zapecacenu kovertu koju ja moram predati imigracionoj sluzbi na aerodromu kad sletim. Zato to sve traze. Odoh sad stvarno zurim , sutra cu detaljno sve.
Cestitam na vizi. Ajde kad budes mogao napisi malo vise detalja o rzgovoru, koje si dokumente imao, da li si imao novac i tako.
Cestitam jos jednom i nadam se da ces ostvariti svoj san
mislim da je red tebi prvom da se javimo i da se zahvalimo za sajt koji nam je ,kao i ostalima dosta pomogao.elem:jupiiiiiiiiiiiiiiiiii.prijavljujemo da je porodica Cirovic danas u 11:43 po lokalnom vremenu, uspesno prosla intervju u ambasadi i da je dobila iseljenicke vize za Ameriku.ne znam sta bih jos rekao jer ne znam gde cu sa sobom.moje zenske spavaju,jer nocas oka nisu sklopile,a ja ,eto da se javim.hvala svima na pozitivnoj energiji i srecno svima koji slede nas put.i ne moze bez narodnjaka:“…ja ih brisem,a one padaju…”.crci ce mi tastatura,nesto mi upalo u oko (citaj,odoh po novo paklo papirnatih.).osecaj je full.ovo je kratko,pisacu kako je bilo.srecno
Diploma (završna+VI razred , ja imam srednju) + meni su trazili prevod jer sam zavrsio skolu '96 i nigdje ne pise Bosna i Hercegovina
Rodni list
Ljekarski
fee 775 USD (placa se u ambasadi)
OVA TRI SU OBAVEZNA I NA OSNOVU NJIH SE IDE KONZULA-ICE NA RAZGOVOR
potvrda od suda
potvrda od policije (iz sve i jedne zemlje za koju ste naveli u DS 230 I da ste zivjeli 6 i vise mjeseci)
potvrda o sluzenju ili nesluzenju vojnog roka (iz opstine) - za muskarce naravno
OVI DOKUMENTI SE MOGU DONIJETI ILI POSLATI NAKNADNO AKO KONZUL-ICA ODOBRI VIZU ; ROK JE DO ISTEKA FISKALNE GODINE A VIZA TECE OD DANA KAD JE SVE PRIKUPLJENO.
Optional (ali pomaze)
AoS - tj I 134
Potvrda o posjedovanju novca ili nekretnina
Kao sto sam i prije napisao svi dokumenti koji se prikupe idu u koverat koji nosite-mo sa sobom i SAD i tamo to predajemo (mora se nositi taj koverat)
Konzulica prica na Engleskom , B/S/H joj je veoma slab , nije me ni jednom pogledala u oci , ali nije bila ni neljubazna , cista proesionalnost .
Dokumenta si odnio original i fotokopije (ovjerene u opstini), bez prevoda na engleski jezik (osim diplome srednje skole koju si morao prevesti)? Kada su ti rekli da je prevedes? Prije intervjua ili?
Kako izgleda ta potvrda o nesluzenju vojnog roka? Kako si je trazio?
ja sam za svaki slucaj preveo samo diplomu jer nije naznaceno BIH , sve ostalo je bilo original. Sluzbenica mi je trazila prevod samo diplome (jer je pisalo samo Republika Srpska).
Potvrdu od vojske cu da vadim ovih dana
Isao sam u osnovni sud
Da napomenem jos jednom , viza je odobrena samo nije isprintana u pasosu , to cu dobiti kad donesem jos dva doc. koja nedostaju.
hvala svima,ako bude konkretnih pitanja,pitajte,a ja cu gledati u dogledno vreme ,kako mi je neko sugerisao,u intervjuima da napisem ,kako je bilo.hvala jos jednom i srtetno.