Ušteđevina za US

Dobro 60 000 u steku jeste velika stvar, ali mozda covek ima stan ili kucu koju hoce da proda. U tom slucaju i nije tako velika.
Nije toliko realno (ili mozda jeste) da neko ostavi direktorsko mesto ili svoju firmu koja mu je donosila lepe prihode, da bi u pocetku prao tanjire u USA, ali takvih je malo na Balkanu.

Sa druge strane ako imas nekretninu koja vredi i vise od 60 000 sasvim je druga prica. Nije ti to “stek” i ne mozes od njega lepo da zivis u Srbiji.
I ne idu ljudi sa ovih prostora samo radi pukog prezivljavanja. Nisu svi iz “radnickih” porodica, sa teskim zivotnim pricama, pobegli od nekuda. Ima i onih kojima ovo ovde jednostavno nije dovoljno i ne mislim samo na novac, nego na masu stvari koja ovde ne stima i verovatno nikada nece, bar ne u meri u kojoj je to u mnogo razvijenijim zemljama. Imam osecaj da mi uvek otkrivamo “toplu vodu” a ona je odavno otkivena. Tesko je i koristimo, ali nikada necemo biti “otkrovitelji”. Jer kada kulturu kroji Grand parada, Pink, Farma, Milan Tarot, ultra-nacionalisticke organizacije sa majicama Karadzima, Mladica, Seselja, razbijanje gradova, javno pozivanje na linc gay populacije, prebijanja na smrt policajaca, navijaca, stranaca, i kada se vecina slaze sa svim tim ili trazi neku “pravdu za Urosa”, odnosno ne protivi se, onda je normalno da jedan broj ljudi koji smatra da je bolji od toga odlazi van zemlje.

Izvinite sto sam malo oduzio i udaljio od teme, ali samo sam hteo da kazem da nije sve u novcu, ima necega i u glavi…