Meeloshe da li je istina da te na lekarskom pregledu skidaju do gole koze? To sam radio samo u vojsci pa i tada je delovalo ponizavajuce.
Nije, samo najobicniji pregled. Mislim da je moralo do pojasa, ne secam se da sam farke morao da skinem. A i bio je muski doca, tako da (bar po meni) ni nije bilo smisla. ![]()
Inace, sve lekarsko je jedan-na-jedan ti i doca, nema mase okolo.
Cao
samo jedno pitanje … moji roditelji su dobili kovertu is kentakija,e sad ja je jos nisam videla. ali su mi rekli da su upustva na srpskom. jel to tako treba? nikad to nisam cula pre…
hvala
Zdravo Ana, i dobrodosla. Procitaj pazljivo ceo tekst sa sve komentarima (trebace ti!).
Mislim da sam napisao negde gore, ali ako nisam, evo: Uputstva salju na obe verzije! I srpsko i englesko uputstvo ces dobiti. Naravno, pricam samo o onih par papira gde se sve objasnjava, ne formulari i ostalo…
Dobio sam 3 maja kovertu iz Kentakija, samo mi nisu jasne neke stvari oko popunjavanja formulara, odnosno, posto sam se singl prijavio na lutriji, da li treba da popunim sva tri formulara i da li mogu da ostavim neka prazna polja, i da li moram odmah da upisem adresu na koju treba da mi stigne zelena karta, ili mogu bez problema da polje ostavim prazno. Zamolio bih vas ako moze neko da mi pomogne oko popunjavanja formulara posto sam slab sa engleskim jezikom ? Unapred zahvalan.
Ne moras da das adresu sve do ambasade. Ja sam poslao formulare bez adrese (svako polje koje ne popunis mora da ima “N/A”).
svaka cast za ovakvu pomoc i ovakav opis pojmova oko ove vize koji moze svima samo biti od pomoci.
Jedino ne mogu prihvatiti jednu totalno pogresnu informaciju, a to je vezano oko popunjavanja prijave.
Molim te Milose samo mi recvi gde si ti upisao broj pasosa u prijavu jer ja vec tri godine predajem za tu vizu i apsolutno je netacno da uopste postoji rubrika za unosenje broja pasosa.
svi koji su iz Bosne predali za ovu vizu ako zele neka se jave da razmijenimo informacije. jovicic_z@yahoo.com
Da li ima neko ko bi mogao da mi pomogne da popunim formulare tacno kako treba, posto se plasim da ne pogresim negde. Bilo bi lepo kad bi neko mogao da skenira i popuni formulare sa Petar Petrovic pa da okaci negde ovde da svi imamo template za to. Javljam se da to dobrovoljno ucinim kad popunim moje kako treba…ali za njih mi treba pomoc.
Cao svima!
Lepo je videti da nas ima jos (99%) srecnih dobitnika, super je sto se jos ljudi javilo nakon mog poslednjeg post-a.
Raspitala sam se kod nekih prijatelja i iznenadjena sam cinjenicom da ponekad prvo pismo putuje bas bas dugo. Naime, 2004 godine je 2je ljudi iz Beograda dobilo prvo pismo tek u oktobru?! (nakon prijavljivanja u nov 2003)… A drugo pismo sa zakazanim intervjuom bogami tek u maju sledece godine?!
Tako da ima nade ze sve one koji jos uvek cekaju prvi poziv.
Zbunjuje me sto na official sajtu idalje stoji stara cena dv visa, sto bas nije fer, dobro je sto sam i to saznala ovde jer je bukvalno duplo poskupelo…
Puno pozdrava za Meelosha i jos jednom pohvale za super sajt:)
Da li mozda zna neko link na kome moze da se vidi kako treba da izgledaju popunjeni formulari koji se dobijaju u prvom pismu iz Kentakija, ili jos bolje da ako neko ima dobre volje to objasni ovde ?
I jos me samo interesuje da li ovo sto pise da treba da se unese svoj broj u gornjem desnom uglu vazi samo sa formulare DS-122 i DS-230 part 1 i 2, ili mozda za jos neki dokument ?
Zdravo, narode! ja sam dobila kovertu 3maja i danas im vracam sa popunjenim formularima i slikom. Jedini problem ce biti sto nemam jos uvek nikoga ko bi mi poslao garantno pismo ali valjda ce se naci neko!
Imam hrabrosti da odem videcemo! POZDRAV SVIMA!
Da li neko zna koliko vremena prodje od toga kad posaljes formulare(prvi korak)do poziva u konzulat
Pozzz
Miodrag.. pa sto ti nije jasno? formulari su vise manje jasni.. reci koje ti polje pravi problem za ispuniti pa cemo ti pomoci..
ako bas hoces, ja ti mogu ispuniti formulare kao primjer pa ti poslati u pdfu (ali ja nisam dobila GC tako da bi to cisto bilo onako kako bi ih ja ispunila da dobijem)..
sto se onog broja tice pa bolje da ga upisujes na svaki papir koji saljes (ako se uopce salje jos sto osim ta dva dokumenta).. to im treba vjerojatno zato da ne pomjesaju tudje dokumente slucajno..
Spremam vam nov tekst u kom cu skenirati moje formulare (malko izmenjene, naravno), tako da svi mozete da vidite primer koji je prosao. Nadam se da ce pomoci.
Ako Bog da srece i zdravlja, za vikend ga kacim!
St4rbuck:
Ma pokusao sam ja to odmah, to bi bilo 2 minute, ali ovi konji daju formular koji je nemoguce sacuvati popunjen, samo je moguce odstampati. Zato skeniram moje. ![]()
Meelosh.. mozes spremiti.. ali ne napravis Save nego Print tj. print u pdf… a zato moras imati instaliran npr. PrimoPDF (koji je free) ili nesto drugo sto ti omogucava da iz Acrobata ili Worda mozes printati u pdf… to ti se instalira kao neki printer i onda umjesto printera kod printanja odaberes npr. taj PrimoPDF (bude izlistan u printerima)… probala sam i tako se moze sacuvati i ono sti si napisao u formular.. ![]()
Meelosh, stavi radije skenirani, malo izmjenjeni primjer, pa da svi gledamo taj scan i drzimo nadu ![]()
Meeloshe, dobra ti je ovo ideja u vezi skeniranja formulara i postavljana istih na sajt, veoma bi pomoglo svima koji su u bilo kakvim nedoumicama u vezi popunjavavanja ova tri formulara.
U užasnoj sam frci oko odrađivanja slobodnih dana na poslu, ali evo OBEĆAVAM da ću da odradim to tokom vikenda!
Za primer će vam poslužiti moj slučaj sa malko izmenjenim podacima, iako sam morao mnogo polja da ostavim prazno jer sam bio mlad (i neiskusan)…
Šalim se, radno iskustvo i te gluposti, na to mislim… Nalupaću nešto, čisto da imate pregled!
St4rbuck, znam za tu foru, ali me iskreno mrzi da se bavim time (pdf-ovima), a i nebi mi uspelo ono što sam planirao da napravim. Okačiću pregršt JPEG-ova u PUNOJ VELIČINI, pa Vi polako skidajte. ![]()
Inače, napravio sam strategiju šta da radim sa ovim čudom od teme, ali će to nažalost morati da sačeka povratak iz rodne grude. Tako da, uskoro otvaram MALU stranicu na adresi http://milos.srdjevic.net/lutrija/](http://milos.srdjevic.net/lutrija/) gde ću staviti linkove ka svim svojim tekstovima o lutriji.
Obavesticu vas ovde kad postavim to, a i slike ću tamo da bacim, ovo je već stvarno ogromno, moraću još “next page” linkove da ubacim uskoro… ![]()
Čekajući jubilarni 500-ti post,
Vaš Miloš. ![]()
Cao svima,
evo aj sam iz Beograda i dobila sma prvu kovertu iz KEntakija pre nedelju dana, stim sto je pozivno pismo datirano na 10. april.
Sutra saljem popunjene aplikacije za mene, supruga i cerku Fedexom.
Inace broj mi je 2008EU00003***.
Sudeci po prosloj godini kad je nas vencani kum dobio GC,a imao je duplo veci broj nego mi sada intervju bi trebao da bude negde krajem oktobra ili pocetkom novembra.
pozz,
dmi