Plate/Kirije/Troskovi

Ne postoji nikakva vrsta nostalgije koja bi me vratila kad(ako) bih otisao tamo,tezim da prihvatim sve sto se moze prihvatiti od jezika,do thanks giving day-a :smiley: ,a za savet Sisanja kod kuce ti hvala :smiley: :slight_smile:

Meni licno jeste. Ja placam frizera plafon 20 dolara sa sve susenjem. Farbam se sama. Ne spadam u one sto prate trendove i budze frizure. Pramenove u zivotu nisam stavljala niti planiram. Imam istu frizuru godinama. Ja za 200 dolara mogu da platim i struju, vodu i gas.

Samo kazem da procentualno nije toliko strasno u odnosu na platu, mislim da je stavise slicno. Koliko je shishanje u Srbiji?

Kome je bitna frizura, taj i plati.

Sisanje u Srbiji je uglavnom za muskarce 4$ a najelitnije sto sam ja uspeo da nadjem ikada je 18$ :slight_smile: ali tu se sisaju ono poznati :slight_smile:

Treba da vidite posto je feniranje u Las Vegasu :)))) haos.

U svakom slucaju, koliko para toliko i muzike. Probali smo sve, razlika izmedju najbolje frizure (srece, samopouzdanja) i plakanja je 100$ na svaka 2-3 meseca. To je cena. Da li se isplati ili ne je diskutabilno, ali na kraju krajeva…najjeftinije je da uzmem ja makaze i osisam zenu. Bice ocajno i katastrofalno, ali ustedih i tih 20$. Stvar izbora :slight_smile:

Pa zene pustite malo duzu kosu i onda svakih pola godine odete na par dana u otadzbinu na sisanje, popravak zuba.. (nastavi niz usluga koje su jeftinije dole…) i spojite ugodno sa korisnim. Dakle po nekih 250 dollara svaka dva mejseca za sest mjeseci $750 i eto je karta. Pazite da ovo bude tipa oktobar, mart i eto rjesenja.

Hehe, ja taj fazon furam. Dva put godisnje idem kod frizera. Totalno sam “cheap” sto bi rekla moja drugarica… Ma sve zavisi koliko ti je stalo i kakva je kosa. Ja sam zadnji put plakala u srednjoj skoli kad sam isla kod frizera. Ali opet onoliko koliko ja brinem o svom imidzu ne bi bas preporucivala ljudima…

Aaa, za svakih pola godine za $1500 za jednu kartu, osisas se u najfensi mestu i to vise puta da ne stigne ni kosa da ti poraste…

Ja sam bila glavni frizer u komsiluku uvek, jeste da mi nije zanimanje, ali nije ni neka velika nauka…

E, kakvi ste stvarno, taman kad su novi lutrijasi koji tek treba da dodju u Ameriku napravili konacno spisak mesecnih troskova vi im poremetite racunicu sa ovim frizerajem :no: Ja bih zamolio ako neko moze da napravi u pdf-u presek cena svih frizerskih salona u svim americkim drzavama da bi tacno znali u koju drzavu da se ljudi isele :grin:

Great clips, Chicago $13; Sport clips, Aspinwall $18 i ne znam tacno kako se zove salon, ali Edgewater, Chicago frizerka Esmeralda :grin: sisa sve u 16, ona spanski ja srpski, rukom joj pokazem nemoj molim te samo da povuces crtu pozadi ona je naravno napravi nikad ravnijom i tako svakih mesec dana. E, crna Esmeralda gde mi je bila pamet da ti ozenim neku rodjaku meksikanku, otvorim frizerski salon u Chicago-u, ja u BG, na Kosi kafe Terasa, kratki sa mlekom i kiselu, salon razbija, ti saljes pare, svi srecni…

Слатко се исмејах са овим ценама фризераја! Мене срамота да кажем колико ја плаћам шишање, а до сада сам се шишао 2 пута…
Дакле, не знам како се зове салон, али је на Devon-у, на 4 мин пешака од мог посла. Фризер се зове Норман, арапин, старији човек али шиша одлично, што бих ја рекао стара гарда.
Даклем, шишање је 5$, а ја дам тип целих 20%, па изађе укупно 6$.
Када сам се први пут вратио са шишања чак је и моја жена рекла да ме је одлично ошишао (а у Србији је умела да налази мане фризерима који су ме шишали). Да додам да ја уопште нисам захтеван, а ни фенсер да платим у Даунтауну шишање по 130$ и не знам колико долара. Извините, али за мене је то сулудо! Па нови Kindle Fire кошта 199$ (размишљам да га купим, па сам га навео као поређење)!
Свака част људима којима цифра од 150-200$ не значи ништа! Ваљда има пуно људи на форуму који овде млате паре, али ја на жалост нисам један од њих, а и ако некада будем, никада, али никада не бих нешто платио нереално много…
Женско шишање је друго, али и ту треба имати меру…
Што рече Дејанчић, уплашићете потенцијалне нове емигранте са овим ценама…

Ljudi, ne mesajmo babe i zabe…zensko i musko sisanje nije isto (nije ni u Srbiji isto). Razlika je bar 3-4x u ceni. Sto se Chicago tice, Floyds je najbolji. Skroz je u Rock’n’Roll fazonu, lepo ti operu kosu, srede lice…ekstra frizura…i na kraju dobijes i masazu :slight_smile: Sve to za 25$ sa tipom. U severnoj kaliforniji za te pare ne mozes dobiti ni azijatkinju koja je toliki ocaj, da ne bi mogla da se kandiduje ni za najgoreg frizera na svetu (jer i da bi bio najgori frizer, moras ipak biti frizer). Ja trenutno nadjem ponekog berberina koji radi kada mu se hoce, pa moram unapred da se najavim par dana…ali fali mi Floyds zesce :slight_smile:
@Landlord…blago vama ako je iz Chicago povratna karta 750$, odavde je 1300$ van sezone.

Ma karikiram za kartu, nemam pojma koliko je van sezone. Vise sam zelio da pokazem koliko mislim da nema smisla placati 250$ to sisanje.

Pa bolje da se mi manemo ovog programiranja, i da se prekvalifikujemo u frizere. Nevjerovatna satnica.

P.S. ima li tih igrica za xbox povoljno?

ја сам видео рекламу једне агенције, повратна карта за србију ван сезоне је 580$. и мени звучи невероватно, али је тако писало на плакату (мислим да је та цена важила до неког марта, са повратком до месец дана) а касније нешто око 700$ али и даље пре лета…

Ja sam jednom cula u jednoj agenciji da je cena drugacija za one sa drzavljanstvom SAD i drzavljanstvom Balkanskih drzava. E sad, ne znam da li je istina. I da li ima vise onih popusta za mladje od 25.

Evo u subotu sam rekla sebi ajde ides kod frizera da se ošišaš, da te ofarba i isfenira. Sve zajedno (pre napojnice) 61 dolarjeva. Frizura sasvim ok.

Gde to? Mislim, koje je mesto u pitanju? Ja zasigurno znam da ovde u bay area ili neces naci to za te pare, ili ako se cak desi da nadjes (mada sumnjam), neces biti zadovoljna :slight_smile:

Pa kod mene u mestu. Salon sasvim ok. Sve u skladu sa platama. Ovde su mnogo manje nego u zalivu. Ovde ti je estimated median household income in 2009: $31,123 a tu kod tebe vidim $83,062 (2.7 puta vece). Pa valjda cijena prava sitnica u skladu sa tim.

Tako da je mojih ovde 61 $ tu kod vas 163 $.

pa dobro onda to je i u redu ako je tako.
Ali ovde je skupo zesce :smiley: pa ja 1 pound lubenice placam 1.56$ Kad udjem i trazim “celu” na kasi me obavezno gledaju u fazonu 1.56$ je pound al sta cu naviklo se da kupujem “celu” lubenicu lol.

Upravo to sam zeleo da istaknem :slight_smile: Ljudi se ovde takmice ko nadje jeftinije sisanje, ali nije isto gde zivis u Americi. Razlicite su cene rada (pa samim tim i cene usluga). Sada tih 150$ sisanje deluje skroz drugacije :slight_smile:

Pa da. I garantujem ti da cena frizera nije ista u Kursumliji kao u Novom Sadu. To je apsolutno nebulozna rasprava.

Najjeftinije je - ne shishaj se uopste ili masinica. Ali cemu to? Kao pa da se shishamo svaki dan pa je to sad neki bitan parametar…

tražila sam i pojma nemam gde da pitam pa aj ovde. ovako, ako imate nekog ko će da vas sačeka, imate stan i pomoći će vam za posao. koliko je realno potrebno novca za sam početak tamo? okvirno koliko poneti?

Pare su osetljiva tema cini mi se. Zavisi sve od grada do grada. U jednom ti 2000 nista ne znaci, u drugom ce duze da ti traju… I pravi odgovor je sto vise to bolje…