Konislave, ti si nesto mnogo nervozan… mozda bi trebalo da se zapitas da li je taj privremeni rad u inostranstvu negativno uticao na tvoj nacin komunikacije i jos po nesto?
Ovde niko nikada nekom nije branio da zastupa svoje misljenje - cesto smo uletali u neobicne situacije: suprotstavljali misljenja, pravili debate, sukobljavali se, svadjali, mirili, izvinjali… non-stop se nesto desava i to je dobro i za nas i za forum. Ako nista drugo, bar je interesantno, a forum i dalje zivi…
Ali, da pitam ja tebe: odakle tebi pravo da se mesas u moje finansije (i s tim u vezi u bilo cije druge) pa uz to jos da prozivas jer necu da ti kazem koliko zaradjujem i trosim (ja ili bilo ko drugi)? Da nazivas nekog dvolicnim?
Svi mi smo na ovoj ili na onoj temi ispricali koliki su troskovi po gradovima - oni ocekivani i uobicajeni. Da si vise citao, a manje pricao (bar na pocetku), dosao bi i sam do istog zakljucka.
U svakom vecem gradu ima na hiljade restorana - u neke od njih verovatno necu imati prilike ni da udjem. Sta, ja sad treba da gubim vreme objasnjavajuci tebi na tenane koliko u kom restoranu kosta rucak za one koji imaju para i za one koji nemaju? Imas Google pa ako hoces detalje - izvoli pa trazi. Ja smatram da je dovoljno da se kaze da pristojan rucak kosta $15-$25. A gde ja jedem, koliko para trosim na hranu, na garderobu, sta imam u kuci, koliko zaradjujem, koliko imam ustedjeno - to se tebe ne tice.
Ti ako hoces - objavi svoj Income i Financial Statement. Iskreno, mene bas briga za tvoje finansije i sta jedes i gde hoces na odmor. Ja te samo upozoravam da ljude ne vredjas jer im ne pada na pamet da ti pravdaju svoj novcanik.
Kao sto rekoh - pisano je o “prosecnim” i “nuznim” troskovima na nekoliko tema i ja evo obecavam da ce se sve to staviti na jedno mesto na sajtu pa da ljudi ne moraju da previse pretrazuju. Ja sam citavu pricu shvatila kao nameru da ljudi saznaju koji je minimum novca bez kojeg ne mogu da opstanu ovde. Ako imaju vise od toga - super. Ako nemaju - trebalo bi verovatno da jos jednom razmotre svoje planove i ocekivanja. Ako je to slucaj - samo si im ti potreban da im objasnjavas da su niko i nista jer, pobogu, nemaju para za luksuz. Pa zato valjda i dolaze ovde - za novu sansu za drugacijim zivotom, da sebi stvore bolji zivot. Ako moraju da rade bilo kakve poslove - ko si ti da im to prebacujes?
U medjuvremenu Konislave - molim te smiri strasti i prestani da vredjas i prozivas ljude za “ne davanje” informacija. Nisi ni ti nikakve informacije dao osim kolika ti je ustedjevina i da si jednom ili vise puta imao priliku da “gledas” americki nacin zivota dok si bio ovde. Sve ostalo sto si napisao su nekakva prozivanja - visak vremena, sta li je… Doseli se u Ameriku pa trosi koliko hoces. Sad svi znamo da imas dovoljno novca da ne radis “klosarski” posao i ne jedes “jeftinu” hranu. Ponudio si ljudima opciju da zarade novac - hvala ti, lepo od tebe - koga interesuje, kontaktiracete preko privatnih poruka za detalje.
Dakle - za ostale clanove jos jednom podsecanje: izbegavajte da ostavljate licne podatke javno na forumu zbog svoje bezbednosti i sigurnosti. Ukoliko zelite, posaljite informacije drugim clanovima preko privatnih poruka. Dosta nas se i licno upoznalo - i nadam se bice jos poznanstava i prijateljstava, kao i cescih druzenja. Mnogo nas je medjusobno pomoglo jednom drugom i to je nesto cime ova zajednica treba da se ponosi. Ali u medjuvremenu, dok ne potvrdite prijateljstvo i nekog ne upoznate bolje - cuvajte svoju privatnost, pogotovo kada su u pitanju finansije.